Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır'da gıda denetimi

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) – Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda okul önlerinde öğrencilere satış yapan gıda işletmelerine ve seyyar satıcılara yönelik denetim yapıldı.

        Denetimlerle ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, "Okul önlerinde ve okul yakınlarındaki seyyar ve sabit işletmelerde özellikle öğrencilere yönelik yapılan satışlarda; gıdaların bozuk, günü geçmiş ve sağlığa zararlı olma ihtimali yüksek olduğundan, gelişme çağındaki çocuklarda daha etkili olması ve zehirlenmelere sebebiyet vermesinden dolayı denetimlerin aralıksız olarak yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu işletmelerden daha titiz davranmalarını, sağlığa uygun gıdalar satmalarını her denetimde talep etmekte ve uyarmaktayız. Okul çağındaki çocukların gıda zehirlenmelerine maruz kalmamaları için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün koordinesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir" dedi.

        (MSA-Y)

        19.01.2017 11:55:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler