Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop-Model Gemi Yapımı Kursu Şubat'ta başlayacak

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop'ta sosyal sorumluluk projesi olan "Bir Usta Bin Usta" olan "Sinop-Model Gemi Yapımı Kursu" Şubat ayında başlayacak.

        Projeyle ilgili açıklama yapan Sinop Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, "Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığında yola çıkan ve yaklaşık 20 kursiyerin eğitim göreceği kursta, model gemi yapımcılığı sanatının Sinop'ta ortaya çıkışı ve tüm teknik detaylar kursiyerlere aktarılıyor olacak. Dört buçuk ay kadar sürmesi planlanan kursu başarıyla tamamlayacak olan kursiyerler, Kültür ve Turizm Bakanlığından sertifika alırken, isteyen kursiyerler Türkiye İş Bankası'nın projeye özel olarak hazırladığı mikro krediye başvurma hakkına da sahip olacak. 'Bir Usta Bin Usta' projesi; kamuoyunun ilgisini, kaybolmaya yüz tutan meslek ve yerel değerlere çekmeyi, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamayı amaçlıyor" dedi.

        Başvurular, 10 Şubat'a kadar Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılacak.

        (OSM-SLH-Y)

        20.01.2017 12:55:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler