Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Metal-İş Sendikası Anadolu Temsilciliği grev yapmıyor

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Düşük ücret, çalışma şartları ve düşük zamlar karşısında grev kararı alan Metal-İş Sendikası Kırşehir'de greve gitmiyor.

        Metal-İş Sendikası Anadolu Temsilciliğinden alınan bilgiye göre İç Anadolu Bölgesinde grev olmadığı öğrenildi.

        ABB Elektrik, Grid Solutions(GM), Schneider Enerji, Schneider Elektrik işçileri düşük ücret, çalışma şartları ve düşük zamlar karşısında greve çıktı. 4 ilde, 4 şirkette, 12 fabrikada başlayan greve 2 bin 200 metal işçisi destek sundu. İstanbul'da 7, Kocaeli'nde 2, İzmir'de 2 ve Manisa'da bir olmak üzere 12 fabrika greve çıkılırken Resmi Gazete'de yayınlanan yasağın gerekçesinde, "Bazı iş yerlerinde Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden ertelenmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 63'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca 19/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır." denildi.

        (EÖ-AÖ-Y)

        20.01.2017 15:14:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler