Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriyeliler Türkçe öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Ülkelerinde yaşanan iş savaştan kaçarak Bingöl'ün Genç ilçesine yerleşen Suriyeliler, Halk Eğitim Merkezinde, Türkçe okuma-yazma kursu veriliyor.

        Genç ilçesinde Türkçe bilmedikleri için kendilerini ifade etmekte zorlanan Suriyeliler için Genç Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Türkçe dil kursu açıldı. 10 öğrencinin eğitim gördüğü kurs, hafta içi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta yapılıyor. Yaş ortalaması 20'nin üzerinde Suriyeli vatandaşların katıldığı kursta daha çok pratiğe yönelik bilgiler verildiği belirtildi.

        İlçeye yerleşen Suriyeli vatandaşlara günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Türkçe okuma-yazma dersleri verdiklerini söyleyen Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden İlhami Gelen, "Suriye'deki olaylardan dolayı Türkiye'nin değişik illerine ve ilçelerine sığınmak zorunda kalan bu misafirlerimize geldikleri yere adaptasyon sağlayabilmeleri için, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkçe okuma-yazma derslerini veriyoruz. 10 gün öncesine kadar burada Suriyeli öğrencimiz yoktu. Bir Suriyeli kardeşimiz bize gelip Türkçe kurs talebinde bulundu. Bizde ilçede ki başka Suriyeli varsa onları da getirin size bu hizmeti sunalım. Şuan 10'a yakın öğrencimiz var. Okuma yazmayı en iyi şekilde kavramaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz zamanı geldiğinde ülkelerine döndükleri zaman Türkiye'nin kültür elçileri olarak Suriye'de kalacaklar. Suriye'nin her sokağında Türkçe artık rahatlıkla konuşulabilecek. Bu durumda bizi çok mutlu edecek. Biz şuanda onların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Türkçeyi öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

        Kursa katılan Suriyeli Roja Abdullah, "Suriye'den gelip Genç'e yerleştik. Burada gündelik hayatımızı kolaylaştırmak ve daha rahat iletişim kurmak için Türkçe kurslarına geliyoruz. Bize kucak herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        Günlük hayatı kolaylaştırmak adına kursa katıldıklarını ifade eden Mustafa Halef ise, "Suriye'de ki savaştan kaçarak buraya geldik. Burada ki vatandaşlarla anlaşabilmemiz için Türkçe öğrenmemiz gerekiyordu. O yüzden bu kursa geliyorum. Bu kursta okuma-yazmayı öğreniyoruz. Bize sahip çıkan Genç halkına teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

        (SA-MP-Y)

        24.01.2017 10:18:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler