Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YYÜ'den Halep'e bir tır yardım

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünün başlatmış olduğu Halep'e yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim ve un malzemesinin yüklendiği bir tır yola çıktı.

        Van YYÜ Rektörlüğünün başlattığı Halep'e yardım kampanyasına akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gıda, giyim ve un yardımı YYÜ yönetimi ile personeller tarafından tıra yüklenerek Halep'e gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak Halep'teki mazlum insanlar için yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Akademik ve idari personelimiz kampanyamıza çok yoğun ilgi gösterdi. Gıda, giyim ve un yardımı yapıyoruz. Bugün itibariyle yüklediğimiz tır yola çıkıyor. Halepli kardeşlerimize bu yardımımızı ulaştıracağız. Bunu bir kez daha gördük ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa onlara devlet ve millet olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu bizlere mutluluk veriyor. Bizim temennimiz bir an önce Suriye'deki sorunlar çözülsün ve Türkiye'de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönsünler. Şunu bir kez daha gördük ki Türk halkı olarak bizler mazlum insanlara bütün gücümüzle seferber olup yardım ediyoruz. Bütün dünyada barış ve huzurun hakim olması dileğiyle biz Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

        YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, genel sekreter yardımcıları Salih Yurtkuran ve Turgut Soycan, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Öztrükçü, Şube Müdürü Oktay Alırız ve Şakir Kuşak da malzemelerin tıra yüklenmesine yardım etti.

        (MSA-Y)

        24.01.2017 11:11:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler