Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya'da 500 bin çiçek için hazırlıklar başladı

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) – Geçtiğimiz ay 20 bin çelik alan Çankaya Belediyesi, yazlık çiçekler için çalışmalara hız verdi. Belediye, 500 bin çiçek ile Çankaya'yı süslemeyi hedefliyor.

        Açtığı onlarca yeni parkla birlikte 500 civarında park ve yeşil alana sahip olan Çankaya Belediyesi, yazlık çiçek çalışmalarına hız verdi. 2016 yılının sonunda 20 bin çelik alımı gerçekleştiren belediye ekipleri, yeni yıla çiçeklerden tohum alarak başladı. Yaz aylarında Çankaya parklarını süsleyecek rengarenk çiçeklerden ilk etapta 30 bin tohum atıldı. Begonya, Kadife, Ateş, Horoz İbiği, Aslanağzı, Alisyum, Mine, Petunya, Gazanya, Yıldız, Vapur Dumanı ve Zinya gibi çiçekleri Çankaya Parkı içinde bulunan kendi seralarında ve kendi işçileri ile üreten Çankaya Belediyesi, bu yıl 500 binin üzerine çıkmayı hedefliyor.

        Mayıs ayının ikinci haftasına kadar hazır hale getirilecek olan çiçekler, mavi, sarı, kırmızı, mor, beyaz renkleriyle yaz boyunca ilçenin parklarını süsleyecek.

        (AS-MK-Y)

        24.01.2017 11:57:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler