Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ucuz ayakkabı, tamircileri vurdu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde kalitesiz malzemeden üretilen ithal ayakkabılar, ayakkabı tamirciliği yapan esnafı olumsuz etkiliyor. Dar gelirli vatandaşlar 10-30 lira arasında değişen fiyatla satılan ucuz ayakkabılara ilgi gösteriyor.

        Değişen ekonomik yapı ve gelişen üretim araçları dolayısıyla birçok meslek kaybolmaya yüz tutuyor. Ayakkabı tamirciliği de bu değişime karşı durmaya çalışan mesleklerden biri. Günümüzde kalitesiz malzemeden üretilen ithal ayakkabılar ayakkabı tamircilerini olumsuz etkiliyor.

        Hisarcık ilçesinde 42 yıldan beri ayakkabı tamirciliği yaptığını söyleyen Mustafa Kaygısız(59), "Okul yıllarında babamdan öğrendiğim ve halen sürdürdüğüm ayakkabı tamirciliği bizlere dedelerimizden kalma bir meslek. Çocukluğumuzda lastik ayakkabı lükstü. O dönemlerde yırtılan lastik ayakkabıları kızdırılmış bıçak yüzü ile yapıştırarak yama yapardık. Fabrikasyon yoktu, tabanlar ağaç topuk oluyordu. Bunlar eskiyince değişiyorduk. Ama şimdi piyasada lastik taban ayakkabılar hakim. Sadece kösele ayakkabılarda ağaç topuk oluyor. Onlar da azınlıkta. Günümüzde ayakkabı tamiri olarak sadece sökükleri dikiyoruz. Ucuz ayakkabıyı alan vatandaş, ayakkabı eskidiğinde onu tamir ettirmiyor yeni bir tane daha ucuz ayakkabı alıyor. Artık malın kaliteli ve sağlıklı olmasına kimse önem vermiyor" diye konuştu.(MA-EFE)

        24.01.2017 12:36:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler