Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müdür Adnan Kayım: Yaşadığımız dünyaya duyarlı olalım, yaban hayvanlarını unutmayalım

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, yabani hayvanlar için yem bıraktıklarını belirtti.

        Olumsuz kış şartlarında açlığa bağlı ölümleri engellemek ve zorlu koşulların etkilerini en aza indirmek amacıyla doğaya yem bırakılması çalışmaları Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı tüm Orman İşletme müdürlüklerinde devam ediyor.

        Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Yaylacık Ormanları'nda şiddetli kış şartlarında birçok güçlükle karşılaşan yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanmasına karşılık doğaya yem bırakıldı.

        Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarından İşletme Müdürü Sinan Özdağ, Yaylacık Orman İşletme Şefi Eniscan Peker, Orman Muhafaza Memurları Sedat Ordu, Kamil Acar, Hüseyin Kule ve Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Temel ile müşterek çalışma sonucu zorlu kış şartlarında beslenme sıkıntısı çeken hayvanlar için birlik olup Yaylacık Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan Başova ve Aynalı Çeşme mevkilerinde yabani hayvanlara yemleme çalışması yapıldı.

        Yaban hayvanları popülasyonunun en fazla olduğu yerler daha önceki gözlemlerden ve kar üzerindeki izlerinden tespit edildi bu alanlara balya saman, besi yemi, arpa, buğday, kemik, yemek artıkları, ekmek, tuz gibi yiyecekler uygun alanlara bırakıldı. (EFE)

        24.01.2017 12:37:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler