Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta evi yanan kadına devlet sahip çıktıı

        (Fotoğraflı)

        Bayram Keleş

        UŞAK (İHA) - Banaz Balkonak Köyünde oturan Zeliha Kaya (85) adlı yaşlı kadın evi yanınca ortada kaldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kimsesiz ve yaşlı kadına sahip çıktı.

        Gözleri az gören ve kulakları duymayan Zeliha Kaya, komşularının yardımı ile feci şekilde can vermekten son anda kurtuldu. Yüzünde ve ellerinde yanıklar meydana geldi. Kimsesi olmayan yaşlı kadına Uşak'ta yaşayan akrabaları evlerinde konuk etti. Yangına yeterli su olmadığı için Banaz Belediyesi itfaiye araçlarının müdahale edemediği, Uşak Belediyesi itfaiyesinin Uşak'tan gelerek yangını söndürdüğü, ancak geç kaldığı için evin tamamen kül olduğu da köylüler tarafından iddia edildi.

        Banaz İlçesine bağlı Balkonak Köyünde tek başına yaşayan 85 yaşındaki Zeliha Kaya, Pazar günü ikindi vakti, üşüyünce sobaya odun atmak istedi. O anda açtığı soba kapağından evin içine düşen közü gözleri az gördüğü için fark edemedi. Çocukları yaşamayan ve eşini yıllar önce kaybettiği öğrenilen Zeliha Ninenin evi bir anda alevler içerisinde kaldı. Yardıma koşan komşuları alevlere rağmen canları pahasına içeri girdiler girdiler ve talihsiz kadını kurtardılar. Ancak, yangın sırasında Zeliha Ninenin ellerinde ve yüzlerinde yanıklar oluştu.

        Yaşlı kadının evi yanarken Banaz Belediyesinden itfaiye çağrıldığı, ancak itfaiye aracında o anda su bulunmadığı için su almaya gittiği iddia edildi. Köylüler, Uşak'tan gelen Uşak Belediyesi İtfaiye aracının yangına müdahale ettiğini, ancak, Uşak'tan gelen aracın müdahale edinceye kadar geçen sürede Zeliha Nine'nin evinin kül olduğunu daiddialarına ekledi.

        Ambulansla Uşak Devlet Hastanesi Acil servisine getirilen Zeliha Nineye burada yapılan müdahale ile ciğerlerinde biriken karbonmonoksit gazının temizlendiği, elinde ve yüzünde oluşan yanıkların tedavi edildiği de öğrenildi.

        İlk tedavisinin ardında evi yandığı için gidecek yeri olmayan zavallı talihsiz kadını, Uşak merkezde yaşayan 3. dereceden akrabaları evlerinde misafir etti.

        DEVLET ŞEFKATLİ ELİNİ UZATTI

        Talihsiz Zeliha Nine'nin durumunu öğrenen Ege'de Yenigün Gazetesi muhabirleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek ile telefon ile temasa geçerek yaşlı kadının dramını anlatarak yardımcı olmasını istediler.

        Ankara'da izinli olduğunu söyleyen Müdür Peltek, Zeliha Nine'nin durumuna çok üzüldüğünü belirterek, Huzurevinde kalabilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında yaşlı kadının akrabalarını bilgilendirdi.

        Peltek Zeliha ninenin açıkta kalma durumu varsa derhal konuk olarak alabileceklerini, izinde olmasına rağmen konuyu yakından takip ederek, Zeliha Nine'nin barınma ve her türlü sorununa çözüm bulacaklarını da belirtti.

        (BK-MB-Y)

        24.01.2017 14:12:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler