Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÖK heyeti, ETSÜ için Erzurum'a geldi

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) bir heyet, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi'yle (ETSÜ) ilgili ilk incelemesini yapmak üzere Erzurum'a geldi.

        YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Birimi Sorumlusu Semanur Güler'den oluşan YÖK heyeti ilk olarak ETSO'yu ziyaret etti. ETSO'da Meclis Başkanı Saim Özakalın ve vakıf yetkilileriyle görüşen YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal başkanlığındaki heyet, kurulacak olan vakıf üniversitesiyle ilgili bilgi aldı.

        YÖK heyetine, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olacak ETSÜ'nün kurulma amacı ve kuruluşu sürecinde gelinen noktayı anlatan Özakalın, kâr amacı gütmeyecek olan vakıf üniversitesinin, Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesi'yle eğitim temelleri yüzyıllar önce atılan ve halen iki devlet üniversitesinin bulunduğu Erzurum'a ve bölgeye önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

        Özakalın, "Cazip eğitim modelleri üzerinde çalışıyoruz"

        Üniversitenin tercih edilmesi için cazip eğitim modeli üzerinde çalıştıklarını dile getiren Özakalın, hükümetin Cazibe Merkezleri Programı'yla yatırımcıların tercihleri arasında yerini alan Erzurum'da sanayinin de gelişeceğini belirterek, buna paralel olarak vakıf üniversitesinden mezun olacak öğrencilere istihdam imkanı gibi bir takım imkanlar sağlanabileceğini vurguladı.

        YÖK'ün ilk incelemesinin ardından, kendilerinin de sonraki bir tarihte vakıf üniversitesiyle ilgili YÖK'te geniş kapsamlı bir sunum yapacaklarını kaydeden ETSO Meclis Başkanı Özakalın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "YÖK heyetinin buradaki ilk değerlendirmesi ve bizlere tavsiyeleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Daha sonra kurucu rektörümüzün de yer alacağı bir heyetle kendilerini ziyaret ederek, üniversitemizin akademik ve fiziki planlamalarıyla, eğitim modeli ve öğrencilere sunacağımız imkanların dile getirildiği bir sunum yapacağız."

        Başkan Özakalın, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere, üniversitenin kurulma çalışmalarında kendilerine destek veren ve bu desteklerini sürdüren herkese teşekkür etti.

        Prof. Dr. Mandal, "Planlama çok iyi yapılmalı"

        Görüşmede, vakıf üniversitesi çalışmalarının Erzurum için hayırlı olmasını temenni eden YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal, özel ve vakıf üniversitelerinin öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağlamak için baştan itibaren çok iyi kurgulanmaları gerektiğine dikkati çekti. Özellikle üniversite bünyesinde meslek yüksekokulu bulunacaksa onun da bölgenin ve ülkenin ara eleman ihtiyacı ve sektörlerin kalifiye eleman talepleri dikkate alınarak çok iyi planlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mandal, kurulacak olan üniversitenin eğitim modeli ve öğrencilere sağlayacağı imkanların çok isabetli olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

        YÖK heyeti ETSO'daki toplantının ardından, vakıf yetkilileriyle ETSÜ'nün, Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki kampüs alanında incelemelerde bulundu. Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın'ın da eşlik ettiği incelemede ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın YÖK heyetine kampüs alanıyla ilgili bilgiler verdi.

        YÖK heyetinin ETSÜ'yle ilgili nihai raporu, ilk olarak YÖK Genel Kurulu'na ardından da, önce Milli Eğitim Bakanlığı'na sonrasında Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak.

        (ÖB-ÖB-Y)

        24.01.2017 14:27:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler