Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde devir teslim töreni

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, yeni görevine başladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bugün karayoluyla Ağrı'ya geldi. Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, rektörlük binası önünde eski Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan tarafından karşılandı. Makam odasında bir süre görüşme yapan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Prof. Dr. Aslan, daha sonra senato salonuna geçerek devir teslim törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan eski Rektör Prof. Dr. Aslan, yeni Rektör Prof. Dr. Karabulut'a yeni görevinde başarılar diledi.

        Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ise, içerisinde bulunduğumuz zor dönemde bu görevi kendisine tevdi eden başta Cumhurbaşkanı olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımı sunduğunu belirtti. Karabulut, "2008 yılında yolumuz Ağrı'ya düştü ve gerçekten Ağrı'yı sevdik. Bu samimiyeti duydum ve bu sevgiyi inşallah çalışmalarımızla iyi bir noktaya gelme aşamasında kullanacağımıza inancımız tam. Bu çalışmaları hep beraber yapacağız. Bu süreçte emeği geçen, hayırlı hizmetlerde bulunan tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemize ismini veren Ağrı'nın hayırsever bir evladı olan Sayın İbrahim Çeçen Beye de teşekkür ve şükranlarımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü çevre üniversitelere baktığımız zaman fiziki yapı olarak gerçekten üniversitemiz ciddi bir merhale kat etti. Burada emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitenin misyonu ve vizyonu evrenselliği dediğimiz zaman, akademik çalışmalarla bunu taçlandırmamız lazım. Belli bir noktaya getirerek Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmamız lazım. Ben ve çalışma arkadaşlarım bunu başararak ciddi bir merhale kat edeceğimize inancım tam" dedi.

        Yönetim anlayışında olmazsa olmaz bazı şartları olduğunu da ifade eden Karabulut, "Bunların en önemlisi de hakkaniyet ve adalet duygularını hiçbir zaman bir kenara bırakmayacağız. Bu bizim şiarımız olacaktır inşallah. Bu zor süreçte biz herkesi kucaklayacak, herkesle iş yapacağız. Ancak belli kırmızı çizgilerimiz de kesinlikle olacak. Çünkü bir anlamda ölüm kalım savaşı verdiğimiz bir ortamda, vatan hainliğiyle ihanet şebekeleriyle bağlantısı, fikir bağlantısı olmayan bütün arkadaşlarla kucaklaşarak sevgi ve saygı temelinde üniversitemizi hep beraber bir noktaya taşıyacağız. Atatürk Üniversitesi Rektör Vekilim Sayın Sezai Hocama, zahmet edip buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ailesine katılanlara baktığımızda birçoğunun siması tanıdık. Tabi ki bu durum bize güç verecek. İnşallah yeni tanışacağımız simalarla bu gücümüze güç katarak üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşıma gayretimiz olacak. Devletimiz büyük, devletimizin imkânları çok. Üniversitemiz devlet üniversiteleri arasında ayrıcalıklı bir üniversite, çünkü Sayın İbrahim Çeçen Beyin yapmış olduğu yardım ve destek, inşallah bu süre içerisinde de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle bilimsel anlamda çok daha ileri bir yere taşıyacağıma söz veriyorum. Güveninize inşallah layık olacağız. Üniversite olarak Ağrı'nın sorunlarını bilerek Ağrı'ya bir lokomotif görev olarak Ağrı'yı da üniversite ile birlikte belli bir noktaya getirmemiz lazım. Bu konuda tüm arkadaşlarımızın da hemfikir olduğu kanaatindeyim. Bu duygularla hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor, dualarınızı bekliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Bize bu görevi tevdi eden devlet büyüklerimize karşı inşallah mahcup olmayız" diye konuştu.

        Tören, Prof. Dr. Aslan'ın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karabulut'a cübbe giydirmesi, üniversite mührünü vermesi ve plaket takdimi ile sona erdi. Törende Prof. Dr. Karabulut da, Prof. Dr. Aslan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

        (AG-MSA-Y)

        24.01.2017 15:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler