Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Asya, Cazibe Merkezleri Programı toplantısına katıldı

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ankara'da gerçekleştirilen Cazibe Merkezleri Programı toplantısına katıldı.

        23 ili kapsayan ve Muş'un da aralarında bulunduğu Cazibe Merkezleri Programının tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın detaylarını kamuoyu ile paylaştığı tanıtım programı yoğun ilgi ile takip edildi. Belediye Başkanı Feyat Asya'nın da katıldığı programda; Vali Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, TESK Başkan Vekili Burhan Aksak, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz ve Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım da hazır bulundular.

        Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, "Hükümetimizin bugüne kadar hayata geçirdiği bütün projelerin ayrı bir önemi var. Ancak son olarak 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programını başlatan hükümetimiz devrim niteliğinde bir proje hayata geçiriyor. İlimizin de dahil edildiği bu programla doğu ve batı illeri arasındaki kalkınma farkı ortadan kalkmış olacak. Bu bizim için çok önemli bir adımdır. İnşallah söz konusu projenin tamamlanması ile Muş iyi bir seviyeye gelecektir" dedi.

        Üretim ve hizmet sektörüne ciddi destekler verileceğini ifade eden Başkan Asya, "Cazibe Merkezleri Programı 4 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır'da Başbakanımız tarafından duyuruldu. Bugüne kadar konu ile ilgili çeşitli toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda ilimizin kalkınması ve gelişmesi için ihtiyaç duyulan konuları devlet büyüklerimize ilettik. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bugünkü toplantının amacının programın uygulamaya başladığını ilan etmek olduğunu ifade ederek, programın detayları ile ilgili bilgiler verdi. Hükümetimizin sunduğu teşviklerle ilimize ciddi yatırımların yapılacağını umuyoruz. Bu destekler bölgemiz için can suyu olacaktır. Bizler kendi yerelimizde bu program kapsamında yatırımcılara her türlü kolaylığı yapmaya hazırız. Muş için ne gerekiyorsa yapacağız. Allah'ın izniyle elbirliği ile ilimizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

        (NA-MSA-Y)

        24.01.2017 15:36:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler