Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta yol tuzlama çalışması

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediyesi, soğuk hava nedeniyle buzlanan kaldırım ve caddelerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Muş Belediyesi, şehir içerisindeki kaldırımların ve yolların buzlanmaması için tuzlama çalışması başlatarak özellikle ana cadde ve ara sokaklara yoğunluk verdi. Ekipler, İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinin yanı sıra sokak aralarında vatandaşların rahat bir şekilde yürümelerini sağlamak için tuzlama çalışmalarını dönüşümlü olarak sürdürüyor.

        Vatandaşların güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak için tuzlama çalışmalarının il genelinde sistemli bir şekilde yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, "Kış mevsimi ilimizde oldukça zor geçiyor. Bu sebeple kar yağışının hemen ardından etkili olan soğuk, buzlanmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla vatandaşların yolda yürümesi güçleşiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için tuzlama çalışmalarını belirli aralıklarla sürdürüyoruz. Ekiplerimiz ana arter ve kaldırımların yanı sıra mahallelerdeki ara yolları da tuzlamayı ihmal etmiyor" dedi.

        Karla beraber soğuk havanın bir anda etkili olduğunu kaydeden Başkan Asya, "Kent merkezine karın ilk yağdığı gün soğukların da etkili olması, her ne kadar çalışmalarımızı zorlaştırsa da şimdiye kadar tüm bölgelere ulaştık. Ekiplerimiz kar toplama ve taşıma işleminin yanı sıra buzlanmaya karşı ana yolları ve ara caddeleri düzenli bir şekilde tuzluyor. Tuzlama çalışmalarını da dönüşümlü bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın işlerine, öğrencilerimizin de okullarına rahat bir şekilde gidebilmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        Başkan Asya, 3 adet tuzlama aracının olduğunu belirterek, kent genelindeki tüm noktalara ulaşmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

        (NA-MSA-Y)

        24.01.2017 15:39:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler