Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Memur- Sen basın mensupları ile bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, konfederasyona bağlı sendika başkanları ile birlikte gazetecileri ağırladı.

        Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, konfederasyona bağlı sendikaların il temsilcileri ile birlikte gazetecileri ağırlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Öğretmen Evi'nde düzenlenen akşam yemeğinde sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

        Memur-Sen'in ülke genelinde 1 milyona yakın üyesi olduğunu ve il genelinde bu sayının 9 bin 500 civarında bulunduğunu söyleyen Aşkar, "Önemli olanın önem vermek olduğuna inanın bir sivil toplum örgütüyüz. Memur-Sen'in kuruluş iradesi, Türk milletinin duyarlılık ve hissiyatının ifadesinden başka bir şey değildir. Öncelikle şunun iyi bilinmesini isterim Memur-Sen'imiz il genelinde dokuz bin beş yüz; ülke genelinde bir milyon üyesiyle bu duyarlılık ve hissiyatın birer parçasıdır. Memur sendikacılığı, ülke gündemi, şehre bakış açımız, sendikacılık anlayışımızda eleştirilen durumlar veya bizim eleştirel tavrımız hepsi sorgulanabilir, sorgulanmalıdır da zaten. Ancak hissiyatımız bağlam alınarak, merkezi duruşumuzdan kopmadan bütün bunlar değerlendirilmeli ve "olsun da nasıl olursa olsun" anlayışından uzak bir tavırla camiamıza bakılmalıdır. Yanımda iş kolları başkanlarım da var. Genel olarak bizim sendikacılıkta yapmaya çalıştığımız şey aslında bir bütünü tamamlamaktır. Nur Pakdil üstadın "klas duruş" diye ifade ettiği bir tasavvur peşindeyiz. Elbette hatalarımız var. Olacaktır da. Ama hayallerimiz de var; diye ifade ettiği bir tasavvur peşindeyiz "dedi.

        "Eleştirilere kulak tıkamıyoruz"

        Konfederasyonlarına bağlı tüm sendikaların il temsilcilerinin yapılan tüm eleştirileri dikkate aldığını da söyleyen Aşkar, "Bugün Türkiye'de 4.547'si vakıf, 86.031'i dernek olmak üzere 90.578 sivil toplum kuruluşu faaliyet göstermektedir. Bu rakamlara sendikalar, meslek odaları ve kooperatiflerin de eklenmesiyle sayı 150.000'i bulmaktadır. Burada Memur-Sen olarak bizim durduğumuz yer neresidir, ne söylemeye çalışıyoruz, kiminle veya kimlerle yol arkadaşlığı yapmaktayız az da olsa ifade etmeye çalıştık. Peki, hiç mi yanlış yapmadık, yaptıysak nerede yaptık, eleştirilere, yön göstermelere hiç mi ihtiyaç duymadık, söylenenlere kulak mı tıkadık bütün bu sorulara biraz da cevap olsun diye buradayız. Eleştirilere kulak tıkamıyoruz. Hem şahsım hem iş kollarındaki başkanlarım kendileriyle ilgili eleştirileri okumakta, değerlendirmekte ve işleyişlerini sorgulamaktadır. Gerek kamuoyundan gelen, gerek basından gelen ve gerekse diğer konfederasyon ya da sendikalardan gelen olumlu veya olumsuz eleştiriler bizim için önemli. İftiharla söyleyebilirim ki konjonktürü takip eden dinamik bir teşkilatız" dedi.

        Konuşmanın ardından Aşkar ve beraberindekiler gazetecilerle hatıra fotoğrafı paylaştı.

        (SÖ-SÖ-Y)

        24.01.2017 15:52:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler