Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı Belediyesi işçilerin için Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Döşemealtı Belediyesi 140 memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninin ardından 120 işçi için de Disk'e bağlı Genel İş Sendikasıyla toplu sözleşme imzaladı.

        Döşemealtı Belediye fuaye salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Turgay Genç, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Genel İş Antalya Şube Başkanı ve Disk Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar katıldı. Memurlarda olduğu gibi işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde de yüzde 25 ile yüzde 40 arasında artış yapılırken, işçilere bayramlarda ve resmi tatillerde ikramiye, yakacak yardımı, yazlık ve kışlık olmak üzere iki kez giyecek yardımı, doğum, cenaze gibi durumlarda izin ve bir sözleşme tutarı ikramiye, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın personele ücretli izin, eşine şiddet uygulayan personelin toplu iş sözleşme parasını eşinin adına yatırma, eğitim yardımı ve engelliler gününe özel engelli personele ve engelli yakını bulunan personele bir sözleşme tutarı ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

        "Mesai arkadaşlarımın benden hiçbir farkı yok"

        Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "hiç bir mesai arkadaşımın benden farkı yok. Gönül ister ki Türkiye'nin en üst düzeyinde çalışma imkanı sağlayalım. En büyük hedefim çalışanın hakkının son kuruşuna kadar vermek. Göreve geldiğimiz günden bu yana maaş ve diğer hakların düzenli olarak ödenmesini sağlamak oldu. Çünkü biz hizmet ediyoruz. Birlikte halkımız için görev yapıyoruz. İlçemiz sizlerin sayesinde çok daha modern bir hale geldi. Çalışanın kafası ne kadar rahat olursa vereceği hizmette o denli kaliteli ve iyi olur. Sizler benim mesai arkadaşımsınız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise imza töreninin ardından, "Toplu sözleşmede emeği geçen herkese özellikle de emek dostu Belediye Başkanı Turgay Genç'e çok teşekkür etmek istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak halka hizmet kutsal bir görevdir. Sizler son derece kutsal bir görev yapıyorsunuz ve Belediye Başkanınızda sizlerin emeğinin karşılığını almanız için tüm şartları zorluyor. Dünyaya, hayata bakış açımız farklı olabilir. Ama alın terimizle emeğimizle demokrasiye emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkacağız. Bizde sendika olarak demokrasi için sizlerin emeğinin karşılığının alınması için elimizden geleni yapacağız. Üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Türkiye şartlarının üzerinde bir toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdik

        Genel İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar ise, "Geçmiş dönemlerden kalan ikramiyeleriniz ve haklarınız vardı. Belediye Başkanı Turgay Genç öncelikle bu hakların ödenmesini sağladı. Kıdem ve ihbar tazminatlarınız yükseltildi. Türkiye şartlarının üzerinde bir toplu sözleşmeye imza atan Başkan Turgay Genç'e sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim."

        Sözleşme imza töreninin ardından Genel Başkan Çalışkan, Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür plaketi verdi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        25.01.2017 10:04:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler