Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da hayvan sahiplerine yem uyarısı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, özellikle gebe hayvanların kış aylarında yapılacak olan yem değişikliğinde yemlerin alıştırarak yavaş yedirilmesi gerektiğini belirterek, kaba yemlerde küflenme ve bozulmalar varsa hayvanlara yedirilmemesi gerektiğini ifade etti.

        Kulu Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri, "Hayvanların kusursuz, sağlıklı yavrulamaları, zayiat vermemeleri için ahır içi nem, sıcaklık ve havalandırma koşullarına dikkat edilmelidir. Hayvanlara cereyan oluşumu engellenmelidir. Hayvanların kötü havalandırma ve kötü ahır şartlarından zarar görecekleri bilinmelidir. Açık besi yapanların hayvanları aşırı yağışlara maruz bırakmamalıdır. Gebe hayvanların bakımlarına, beslenmelerine bu aylarda dikkat edilmeli ve gebeliğin ileri dönemlerinde olan hayvanlar soğukta dışarı çıkarılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

        Özellikle gebe hayvanlarda yeterli derecede beslenme programı yapılması gerektiğini de belirten yetkililer, "Hayvanların gerekli vitamin ve mineral takviyeleri yapılmalıdır. İleri gebe hayvanlar meraya çıkarılmamalı. Evde tek başına bakım yapılmalıdır. Koyunlarda da doğumlar yaklaştığı için gerekli doğum hazırlıkları, yeni bölmeler ve gerekli vitamin takviyesi yapılmalıdır. Her zaman olduğu gibi en ucuz tedavi yönteminin aşılama olduğu unutulmamalıdır" diye konuştu.

        (ÖK-AH-Y)

        25.01.2017 11:01:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler