Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çermik'e 15 milyon TL'lik yatırım

        (Fotoğraflı)

        Hacı Güneş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik ilçesi için 2017 yılının yatırım yılı olacağını ileri süren Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, DİSKİ tarafından Çermik'teki altyapı çalışmaları için 15 milyon TL'lik kaynak ayrıldığını söyledi.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Çermik'teki eski olan alt yapının yeniden yapılması için büyükşehir nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek, bu girişimler sonucunda DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Karamehmetoğlu, ilçenin eski yerleşim yerleri olan Kale, Çukur ve Saray mahallelerinde altyapı çalışmalarının öncelikli olarak yapılması konusunda DİSKİ Genel Müdürlüğüyle mutabık kaldıklarını kaydederek, DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ve beraberindekilerle Çermik'teki mahalleleri tek tek dolaştıklarını ve sorunu yerinde tespit ettiklerini söyledi.

        Başkan Karamehmetoğlu, DİSKİ ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanında olan Çermik ve Çüngüş ilçelerine öncelik verildiğini kaydetti. Karamehmetoğlu, 2017 yılı içerisinde Kale, Çukur ve Saray mahallelerinde su şebekelerinin tamamen değiştirileceğini ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde içme suyuna kavuşacağını, bu iş için 15 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti.

        Altyapının tamamlanmasıyla mahallelerde kilitli parke taşı döşemesine hemen başlayacaklarını dile getiren Karamehmetoğlu, artık kazılan yerlerin hemen yapılacağını ifade etti. Karamehmetoğlu, DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ'ında Çermik'te yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde ilçede acil olarak içme suyu şebekesi alt yapısının değişmesine dikkat çekti.

        Göreve geldiği günden beri vatandaşlarla sürekli bir araya geldiklerini, acil yapılması gereken hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını vurgulayan Karamehmetoğlu, "Bu yıl Çermik için gerçek hizmet anlamında yatırım yılı olacak ve Çermikli vatandaşlarımızı hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız" dedi.

        (HG-MP-Y)

        25.01.2017 11:26:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler