Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla Belediyesi, "mimari projeler" e on-line erişimi gerçekleştirdi

        - Tuzla Belediyesi, Tapuda Devrim Gibi Uygulamanın Öncüsü Oldu

        - Tuzla Belediyesinin 'mimari projeler'i, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine entegre etmesi, Türkiye'nin her yerinden on-line alım-satım yapılabilmesini sağladı.

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediyesi, mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi'ne entegrasyonunu sağlayarak Türkiye'nin her yerinden tapu müdürlüklerinin mimari projelere on-line erişimini mümkün hale getirdi. Vatandaşlara bilgi güvenliği ve zaman tasarrufu sağlayan uygulama, Tuzla'da başarıyla gerçekleştiriliyor.

        Tuzla Belediyesi'nin teknolojik altyapısı ve gerçekleştirdiği dijital dönüşüm, akıllı şehir bileşenlerinin adım adım uygulanmasına olanak sağlıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Tapu Kadastro 2'inci Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu ve Tuzla Tapu Müdürü Murat Yiğit tarafından Haziran 2016'da imzalanan protokol, ilkleri bünyesinde barındırıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi'ne mimari projelerini açan Tuzla Belediyesi, kamuda fiziki alanların verimli kullanımı, bilgi güvenliğinin sağlanması, olası hukuki ve sosyal sorunların önlenmesi ve hizmetin hızlı sunulması gibi bir çok avantajı sağladı. Tuzla'da başlayan pilot uygulama ile vatandaş ev aldığında kat mülkiyeti için gerekli olan mimari proje sistem üzerinden aktarılıyor.

        Bürokrasi Azaldı, Kağıt İsrafına Sona Verildi

        Sistem entegrasyonu, üretilen her mimari proje ve evrağın; 2 ayrı kurumda 2 ayrı fiziksel ve dijital yük oluşturmasını da sona erdirdi. Kağıt israfını ortadan kaldıran uygulama, bürokratik işlem sayısını da azaltarak vatandaşlara zaman kazandırdı.

        ISO 14072 Kurumsal Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi standardını Türkiye ve dünyada uygulayan ilk belediye olan Tuzla Belediyesi, bu hizmetiyle karbon ayak izini küçülten bir hareket daha gerçekleştirdi.

        Bilgi Güvenilirliği Sağlandı

        Tuzla Belediyesi'nin teknik altyapısının hazır ve uygulanabilir olması, Tuzla'daki tüm mimari projelerin Tuzla Belediyesi'nde dijital ortamda arşivlenmesi, sistemin dayanağını oluşturdu.

        Tuzla Belediyesi'ndeki mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi'ne entegrasyonu, hem kamu kurumları hem de vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sağladı. Uygulamanın vatandaşlarla ilgili kısmında özellikle alım ve satımlarda yatırım yapılmak istenen bölümün dükkan, daire, sığınak veya otopark ayrımını net bir şekilde yansıtması, her bağımsız bölümün numaralandırılarak gösterilmesi kolaylığı ile bilgi güvenliği sağladı. Sistem bütünlüğü ile belediyede hazırlanan mimari projenin tapuda da aynı olması ile zaman kaybı ve olası hukuki sorunlar ile vatandaşların mimari proje için Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gitmesi ortadan kalktı.

        Bilgiye Hızlı, Kolay ve Güvenilir Erişim Sağlıyoruz

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akıllı şehircilik uygulamalarında teknolojiyi global düşüncenin yerel uygulamasındaki araç olarak gördüklerini ve vatandaşların yaşamının kolaylaştırması için tüm imkanları kullandıklarını söyledi. Vatandaşların bilgiye hızlı, güvenilir, kolay erişimini ve sürdürülebilir olmasını önemsediklerini belirten Başkan Yazıcı, "Tuzla Belediyesi'nin geçmişe ait tüm bilgi ve belgelerini, Başbakanlık Devlet Arşivcilik Yönetmeliği ve TSE standartlarına göre dijital ve fiziksel arşivde kayıt altına aldık. Güvenilir bir kayıt sistemi ile geleceğimiz adına önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Belediyemizin mimari projeleri dijital ortama aktarması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine entegre etmesi, Türkiye'nin her yerinden online alım-satım işlemi yapılabilmesini sağladı. Ülkemizde sisteme katılmak isteyen belediyelerle dijital arşiv ve entegrasyon konusunda deneyimlerimizi paylaşıyoruz" dedi.

        (ÖY-BA-Y)

        25.01.2017 12:22:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler