Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UNESCO Kenti Selçuk, sanat turizm ile de öne çıkacak

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Selçuk Belediyesi, sanat turizminin merkezi olma yolunda önemli bir adım atıyor. Devlet Opera ve Balesi ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanacak protokolle Efes Antik Tiyatro, gelecek Eylül ayından itibaren Efes Ulusal Opera ve Bale Günlerine ev sahipliği yapacak.

        Birbirinden önemli sanatsal etkinliklerin gerçekleştiği, dünyaca ünlü isimleri, orkestraları ağırlayan, UNESCO ile taçlandırılan Efes Antik Kenti, Selçuk'ta sanat turizminin de adresi olacak. Selçuk'un sanat turizminin de merkezi olması kapsamında ilk adımı atmak üzere Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş, Devlet Opera ve Balesi İzmir İl Koordinatörü Mehmet Çelik, Turizmci Neşe Gürçay, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret etti.

        Selçuk'un farklı turizm türleri için elverişli bir kent olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, "Elimizde Efes Antik Tiyatrosu gibi önemli bir değer bulunuyor. Antik kentin içerisinde önemli bir yapı olan bu yeri Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile imzalayacağımız protokolle sanat turizminin merkezi haline getireceğiz. Bu karar doğrultusunda Devlet Opera ve Balesi'nin günlerini Selçuk'ta önce ulusal daha sonra uluslararası bir festivale dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu sene için 10 günlük olan festivali, önümüzdeki yıllarda daha da uzun sürelere yaymayı hedefliyoruz. Bu tür festivallerle Selçuk, sanat turizminin merkezi olacaktır. İnanç turizmi, kültür turizmi, doğa ve sağlık turizmi gibi şu anda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüz ile sanat turizmi üzerine de güçlü bir şekilde çalışmalar başlatma kararı aldık. Bu kapsamda bir protokol imzalayacağız. Bu protokol ile Selçuk sahip olduğu antik tiyatro ile hak ettiği noktalara taşıyacağız. Efes Antik Tiyatro gibi bir alanda böyle bir festivale ev sahipliği yapacağız" dedi.

        "Bir konser, bir opera, bir bale"

        Selçuk Belediyesi ile imzalanacak protokolle 1. Efes Ulusal Opera ve Bale Günlerini düzenleyeceklerini belirten Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş ise "Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olarak; bugüne kadar sürdürmüş olduğumuz festivallere bir yenisini ekleyecek olmaktan gerçekten çok mutluyuz. İki kurum arasında imzalanacak bu protokol uzun yıllar sürerek, festival uluslararası bir boyuta dönüşmesini diliyorum. Bunun için de gerekli çalışmaları yapacağız. Eylül ayı içerisinde düzenlenecek ve 10 gün sürecek festival kapsamında bir bale, bir opera, bir konser düzenleyeceğiz" diye konuştu.

        (AG-Y)

        26.01.2017 11:05:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler