Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESABDER, ölen balıkların yenmemesi için uyardı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Porsuk Çayında yaşanan balık ölümlerini değerlendiren Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) Başkanı Osman Demirtaş, büyük bir tehlikenin daha yaşanabileceğini söyledi.

        Çayın geçtiği Alpu ve Beylikova ilçelerinde görülen balık ölümlerine son olarak Mihalıççık ilçesine bağlı Yunusemre Mahallesi'nde de rastlanmıştı. Porsuk Çayı kenarında görülen ve her geçen gün sayısı artan balık ölümleri, tedirginliğe yol açmaya devam ediyor. Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü ve Çevre Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından alınan numunelerin incelemesinin sürdüğü öğrenilirken, balık ölümlerinin nedeninin çıkacak rapor sonrasında belli olacağı belirtilmişti. Bu sırada iddialara göre bazı vatandaşların, çayda ölen balıkları toplayarak yediklerinden söz edilmişti. Bunun üzerine ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, tehlikenin daha büyük boyutlara ulaşabileceğini söyledi. Belediyelerin bu konuda daha hassas davranması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Demirtaş, "Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği olarak, halkımızın sağlık açısından görülen balık ölümleri ile ilgili su ürünleri yetkilileriyle yapılan görüşme neticesinde, su kaynağından ve balıklardan numuneler alınarak incemeler yapılmakta olduğu öğrenilmiştir. Vatandaşlarımızdan bize gelen karışık bilgiler neticesinde bilgi kirliliği olduğundan dolayı bu basın açıklaması yapma kararı alınmıştır. Vatandaşlarımızın bu bölgedeki ölen balıkların toplanıp yenmemesi konusunda uyarılması gerektiğine civar belediyelerin halkı mutlaka uyarması gerekmektedir" dedi.

        (MSY-MET-Y)

        26.01.2017 11:10:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler