Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Otizmli ressamdan 'Filizler'e destek

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Otizmli genç ressam Erkan Kızıldağ, Karşıyaka Belediyesi'nin örnek sosyal sorumluluk projesi 'Karşıyaka'nın Filizleri' yararına sergi açtı. Kızıldağ, büyük ilgi gören 'Atatürk ve Zübeyde Hanım' başlıklı sergisinin geliriyle, bir üniversite öğrencisine burs verecek.

        Sergilerinden elde ettiği geliri sosyal projeler için kullanan 24 yaşındaki otizmli ressam Erkan Kızıldağ, bu kez de 'Karşıyaka'nın Filizleri'ne yardım elini uzattı. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi bir üniversite öğrencisine burs vermek isteyen Kızıldağ, 'Atatürk ve Zübeyde Hanım' temalı eserlerini Karşıyaka Belediye Binası Sergi Alanı'nda görücüye çıkardı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da katıldığı törenle açılışı yapılan sergiyi bir haftada yüzlerce sanatsever ziyaret etti.

        "Farklı olmak normaldir"

        Yüzde 90 otizmli olan ve çocukluğundan bu yana resim yaparak hayata tutunan Erkan Kızıldağ, sergisinde "Farklı olmak normaldir" mesajı da verdi. Sergiyi hayranlıkla gezen sanatseverler ise hem yeteneği hem de duyarlılığı için genç ressamı tebrik etti, övgüler yağdırdı. Kısa sürede bir öğrenciye burs sağlayacak geliri elde etmenin sevincini yaşayan Kızıldağ, "Daha önce 6 sergi açtım. Kazandığım parayla çevremde ve Adana'da eğitim gören, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere palto ve ayakkabı aldım. Şimdi ise öğrenci okutacağım. Sergilerimde sanatseverlerle buluşmak ve yaptığım resimlerin gelirlerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere gitmesi bana huzur ve mutluluk veriyor" dedi.

        Akpınar'a sürpriz hediye

        Erkan Kızıldağ, sergisini gezen Başkan Akpınar'a da babası ve oğlunun karakalem resmini hediye etti. Sürpriz hediye karşısında duygusal anlar yaşayan Akpınar, "Erkan, hayata karşı engel tanımayan bir genç olarak hepimize örnek olmalı. Kendisinin ve ailesinin kısıtlı imkanlarına rağmen, eğitime verdiği destek umutlarımızı tazeliyor. Güzel yürekli gencimizi kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.

        (MY)

        27.01.2017 10:15:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler