Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünlü Şair Neyzen Tevfik mezarı başında anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Şair Neyzen Tevfik, vefatının 64'üncü yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.

        Ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik ölümünün 64'üncü yılında mezarı başında anıldı. Neyzen Tevfik'in Kartal Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma programına çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Tevfik için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

        Anma törenine katılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, "Bütün dünyanın gelişmiş ülkelerini gözden geçirdiğimiz zaman sanata, sanatçıya ehemmiyet veren, önem veren ve onunla ilgili bir şeyler yapan ülkelerin dünya ölçekleri üzerinde en üst sıralarda yer aldığını görmekteyiz. Bunun en güzel örneklerini İkinci Dünya Savaşı'nda yerle bir olan, çalıştıracak bir işçisi olmayan bir Almanya'nın bugün nerelere geldiğini görebiliyoruz. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra her köşe başında bir tiyatro, her köşe başında bir sinema ve o sanatçısına verdiği değeri, önemi kurumsallığı göstererek o hallere geldi. Eğer bir ülkede sanata, sanatçıya onun yetişmesi için zeminler hazırlanıyorsa, kurumsal altyapılar geliştiriliyorsa o ülkeler kalkınmış ülkeler sınıfına giriyor. Bu mezarı başında bulunduğumuz büyük üstat, büyük şair, büyük eleştirmen bizlerin göremediklerini, toplumun göremediklerini önce görüp toplumun ne şekilde yönlendirilebileceğini bize yazılarıyla, şiirleriyle, eleştirel yazılarıyla bize göstermiş ve haksızlığa dur diyebilmiştir. Onun için Kartal Belediyesi ve Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'ımızda bir Neyzen Tevfik meydanı oluşturdu. Bu da Kartal Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği önemi de bir ölçüde de göstermektedir" dedi.

        (MBHB-HA-Y)

        28.01.2017 16:47:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler