Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Vekili Çelikel esnaflarla bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Seracettin Seçkin

        VAN (İHA) – Van'ın Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelikel, ilçeye yüksekokul kurulması için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Görüyorum ki ilçenin kalkınması ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları için çalışmalarımıza daha da hız vererek buraya bir üniversite getirmek ilk işimiz olacak" dedi.

        Öğretmenevinin toplantı salonunda esnaflarla istişare toplantısı yapan Başkan Vekili Çelikel, "Biz ilçeyi beraber yönetelim diyoruz. Esnafımızın gözüyle bakmak istiyoruz. Bizim göremediğimiz bir şeyler vardır. Bu ilçenin menfaati için belediye olarak ne yapabiliriz, ne yapabilirsek faydalı olur" diyerek esnaflara söz vererek ayrı ayrı dinledi.

        Esnaflar ise, ilk olarak gençlerin sportif faaliyetleri için imkânlar sağlanması ve şimdiye kadar hep sadece sözde kalan meslek yüksekokulunun bir an önce ilçeye kazandırılmasını istediler. Esnaflar, "Yüksekokulun açılması hem gençlerin okuması hem de ilçenin kalkınması için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle üniversitede eğitim görmek isteyen gençler kendi ilçelerinde okuyarak iyi yerlere gelmeleri sağlanır ve okumak isteyen diğer gençlere de örnek teşkil edecektir" dediler.

        İş imkânı olmadığı için çoğu gençlerin madde bağımlılığı nedeniyle kötü örnekler teşkil ettiklerini belirten esnaflar, "Gençlerin madde bağımlılığından kurtarmanın ilk çaresi eğitimdir. Bunları kurtarmak için çalışmalar başlatılması, ailelerin bilinçlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandılar.

        İlçede eksiklik teşkil eden ihtiyaçların da olduğunu belirten esnaflar, şöyle dediler:

        "Öncelikle altyapı eksikliği ve önceki yönetim tarafından uygulanan ayrımcılığa mahal verilmeden her tarafta aynı hizmetin yapılmasını istiyoruz. Yani artık temiz bir ilçe görmek istiyoruz. Son iki yılda öyle bir imar planı yapıldı ki, 60 yıllık tapulu evimiz yeşil alan ve park alanı olarak gösterilmiş. Varımız yoğumuz olan evimiz bile nerdeyse bizden alınacak duruma gelinmiş. Bu imar planının ivedi olarak düzeltilmesini istiyoruz. İlçemizde bir küçük sanayi sitesinin kurulması elzem olan bir ihtiyaçtır. Esnaflarımızın bu mağduriyeti de giderilmesi ve rahat bir şekilde çalışmalarını sağlayacak bir ortam oluşmasını istiyoruz. Van'ın ilk ilçesi olmamıza rağmen hala bir sanayi sitemiz yok, gelen siyasiler 'yaparız' diye diye bugüne kadar bizi kandırdılar. Ancak şimdiye kadar ortada bir sanayi sitemiz bulunmuyor. İlçemizi dünyaya tanıtan bir şelalemiz var, ancak hiçbir tertip ve düzen yok. Temizlik, piknik yerleri, lavaboları, kısacası bir turistik yer olmasına rağmen gelen yerli ve yabancı turistlere karşı utanıyoruz. Buranın kullanılır bir hale gelmesini istiyoruz. İlçemizin içi ise ilçe demeye bin şahit lazım. Bir mezbahana bile yok, kesim hayvanları nerde nasıl kesiliyor, sağlığa uygun mu değil mi bir veteriner kontrolü yok, sakatatları nereye atılıyor belli değil. Kaldırımlar vatandaşlar için yapıldığı halde vatandaşlar kullanamıyor, çünkü esnafların işgali altında olan kaldırımlarda yürümenin imkânı yok. Yaz olunca tozdan boğuluyoruz, kış olunca çamurdan yürüyemiyoruz. İlçenin içinin düzenlenmesini istiyoruz."

        KOSGEB imkanlarından hiçbir esnafın faydalanamadığını ve SGK için bir şube beklenti bulunduğunu dile getiren esnaflar, "Kadastro için Erciş ilçesine gitmek zorunda kalıyoruz. Her vatandaşın kadastro için Erciş'e gitme imkânı bulunmuyor. Kurumlar ihale yoluyla malzemelerini başka ilçelerden alıyorlar. Muradiye esnafı olarak bunun önünün kesilmesini istiyoruz. Ünseli ve Akbulak tarafında olan vatandaşların ilçeye gelmeleri için araçlar tahsis edilmesi, ilçenin kalkınmasına büyük fayda sağlayacaktır. Beklentilerimiz sözde kalmasın, bundan sonra icraat görmek istiyoruz" diye konuştular.

        Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelik ise, "İlçeyi beraber kalkındırmak için sizin görüşleriniz önemlidir. Bu nedenle bu toplantılar devam edecektir.

        Devlet bir, millet bir. Hep beraber bu işi yürüteceğiz. Özellikle siz esnafların ve vatandaşların ortak isteği olan üniversitenin ilçeye getirilmesi konusunda geldiğim günden beri çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu toplantıda da görüyorum ki ilçenin kalkınması ve gençlerimizin iyi bir eğitim görmeleri için çalışmalarımıza daha da hız vererek buraya bir üniversite getirmek ilk işimiz olacak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin belirtmiş olduğunuz sıkıntı ve sorunları çözmeye çalışacağız. Bu toplantılar da onun içindir.

        İmar konusunu, Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onu da en kısa sürede halledeceğiz. Yeni yapılan imar ile ilgili 800'ün üzerinde şikâyet ve itiraz dilekçeleri bulunmaktadır. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek çalışmalar yürütülerek bu sorunu çözmeye çalışacağız. Yeter ki sabır ve gayret gösterelim. Şunu da belirteyim ki, önceki belediyede muhatap bulamıyoruz diye çok şikâyet geliyordu. Bunu da belediyede bir Danışma Kurumu Bürosu açılarak gelen her vatandaşın sorunlarını kayda alarak çözme yoluna gideceğiz. Devletin bize verdiği iki görev var. Bu iki görevi de hakkıyla ve layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleninin fazlasını yaparak üstesinden gelmeye çalışacağız. Burada bir ihmal olursa vebali büyüktür. Bunun altından kalkamayız. Belediyecilik sadece altyapı gibi şeyler değildir. Bunların yanında ilçenin her sorunu ve vatandaşların ve özellikle gençlerin istihdamları başta olmak üzere her konuda destek ve yardımcı olabilmek, her konuda çalışmalar yürütülerek hizmet verebilmektir. İlçenin eksikliklerinin çok olduğunu biliyorum, bunun da devlet millet el ele hep birlikte üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        02.02.2017 14:24:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler