Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Büro-Sen Gediz Temsilcisi Mehmet Erkan:

        - "Hakim ve savcılara yapılacak zam, tüm adalet bakanlığı çalışanlarına yansıtılmalıdır"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Altıntaş

        KÜTAHYA (İHA) - Türk Büro-Sen Gediz Temsilcisi ve Kütahya Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Erkan, hakim ve savcılara yapılacak zammın tüm adalet bakanlığı çalışanlarına yansıtılması gerektiğini söyledi.

        Türk Büro Sen Gediz Temsilcisi ve Kütahya Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Erkan, "Bilindiği üzere hakim ve savcılara Kanun Hükmünde Kararname ile zam yapma hazırlığı içinde olduğu basına yansımış Adalet Bakanlığının diğer tüm çalışanları da bunu duymuştur. Düzenlemeye göre, hakim ve savcıların maaşlarında derecelerine göre kademeli olarak artış yapılacak. 1. sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar 2 bin 700 TL maaş artışı alacak. Hakim-savcı ve bu meslekten sayılanların 1 Ocak'tan geçerli yüzde 3'lük genel maaş zammı ve 15 Ocak'tan geçerli asgari geçim indirim artışına bağlı olarak 10 bin 800 TL'ye ulaşan maaşları, bu zamla birlikte 13 bin 500 TL'ye çıkacak. Meslekte 21 yılını doldurmuş 1. sınıf hâkim ve savcılar için bu yaklaşık yüzde 25'lik bir artış anlamına geliyor. Bu artışlarla; adalet dağıtanların vicdanları ile cüzdanları arasına sıkışıp kalmaları; asla kabul edilemez. Türkiye şartlarında bugün işe başlayan stajyer hakim-savcı 5.500; 6.000 TL arası aylık ücret almaktadır. 1. Sınıf hakim-savcılar ise 10.000 TL'nin üstünde aylık gelire sahiptir. Asgari ücretin son yapılan zamla 1.404 TL'ye çıktığı ülkemizde, belli bir kesime asgari ücretin yaklaşık iki katı olan 2.700,00-TL birden zam yapılması doğru bir uygulama değildir" diye konuştu. (MA-EFE)

        02.02.2017 15:07:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler