Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da karla mücadele sürüyor

        - Kentte, 120 kişilik karla mücadele ekibi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

        (Fotoğraflı Görüntülü)

        Haber : Yunus Özhanlı

        Kamera : Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından kapanan yollar, il genelinde oluşturulan 120 kişilik karla mücadele ekibi tarafından aralıksız devam ediyor.

        Elazığ'da iki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle 552 köy yolundan 389'u kapanmıştı. Elazığ Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresinde oluşturulan 70 araçlık ve 120 kişilik karla mücadele ekibinin 24 saat aralıksız görev yapması sayesinde kapanan köy yollarından 117'si açıldı. Geriye kalan 272 köy yolunun da kısa sürede açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

        Kent merkezine en yakın olan ve kış turizminin yapıldığı Sivrice ilçesinde ise 39 köye şuanda ulaşım sağlanamıyor. Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, "Karla mücadelede gerek İl Özel İdaresi gerekse belediyemizin güzel hizmetleri var. Dün itibariyle 50 tane kapalı köy yolumuz vardı. Şuan için 39 köy yolumuz kapalı. 7 tane mahallemizin ise 6 tanesinin yolları açıldı. Diğer mahallemiz ise kullanılmadığı için kapalı durumda" dedi.

        Bu yıl beklenilen kar yağışının gerçekleştiğini de ifade eden Başkan Irmak, ilçenin yazın olduğu gibi kışında kayak merkeziyle turizm potansiyeli bulunduğunu ve tüm kayakçıları davet ettiğini kaydetti.

        (YÖ-MP-Y)

        02.02.2017 15:21:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler