Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serdivan'da 10 bin kişi kansere "dur" dedi

        (Fotoğraflı)

        Burak Can Tokyürek

        SAKARYA (İHA) - Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle Serdivan Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM'i (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) ziyaret etti.

        Serdivan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Yasin Çatalbaş'ında hazır bulunduğu ziyarette Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, KETEM sağlık personelinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Kanserde erken teşhisin önemine değinen Başkan Alemdar, kansere bağlı erken ölümlerin engellenmesi, kansere karşı yaşam oranlarının ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla 2015 yılında Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile imzalanan protokolle KETEM'in faaliyete geçtiğini ve iki yılda 10 binden fazla kişiye sağlık taraması uygulandığını ifade etti.

        KETEM'in kansere karşı mücadele ederek toplum sağlığını koruma noktasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Alemdar, Belediye tarafından organize edilen servis araçlarıyla Sakarya'daki tüm ilçelerden Serdivan'daki tarama merkezine vatandaşların ücretsiz olarak nakil edildiğini ve tetkiklerde şüpheli bulgular olması halinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk gerçekleştirildiğini ifade etti.

        Serdivan Belediyesi ve Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ortak protokolü kapsamında müracaat eden vatandaşlar için herhangi bir sosyal güvence şartının aranmadığını belirten Alemdar, Serdivan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden tüm vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceğini ifade etti.

        Konu ile ilgili KETEM yetkililerinden yapılan açıklamada, kanser taraması yaptırmak isteyenlerin 211 00 23 ve 211 01 50 numaralı telefondan randevu alabileceği gibi Serdivan Belediyesi hizmet binası yanındaki merkeze gelerek tarama işlemlerini gerçekleştirebileceği belirtildi.

        (BCT-İÇ)

        02.02.2017 16:48:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler