Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Eroğlu, vizyon yılı projelerini anlattı

        - Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 2017 yılı projelerini sosyal medya hesaplarından canlı yayında anlattı

        (Fotoğraflı)

        TOKAT (İHA) - Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 2017 yılı projelerini sosyal medya hesaplarından canlı yayında anlattı.

        Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, sosyal medya hesaplarından aynı anda gerçekleştirdiği canlı yayınla projelerini anlattı. Başkan Eroğlu, tarihte hem Osmanlı hem Selçuklu Devleti zamanında önemli bir yere sahip olan Tokat'a sevdalı insanlar olarak, şehri hep birlikte büyütüp, daha da güzelleştireceklerini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Tokat'ın nüfusunun 593 binden 602 bine çıktığını hatırlatan Başkan Eroğlu, "Tokat'ımızın geliştiğini, büyüdüğünü gösteren bu artış bizleri çok memnun etti. Nüfusumuzun bu denli bir artış göstermesi bu ilin tercih edilebilir bir il olduğunun ve göçün azaldığının bir göstergesidir. Tokat merkezin nüfus artışı hemen hemen 5 bin civarında. Tokat merkezde 142 bin 724 olan geçen yılki nüfus, bu yıl 148 bin 149'a çıkmış durumda. İlimizde 5 bin 425 kişilik bir nüfus artışı olduğunu görüyoruz. Bu da Tokat nüfusunun her yıl 5-6 bin arttığının göstergesidir. Merkez olarak Tokat'ımızın her yıl daha da geliştiğini, büyüdüğünü görüyoruz" dedi.

        Hedef bütçe 155 milyon TL

        Bütçe ile ilgili yapılanları ve hedefleri anlatan Başkan Eroğlu, 2017 yılında belediye olarak tahmini gerçekleştirmeyi düşündükleri, hedef bütçenin 155 milyon TL olduğunu söyledi. 155 milyonluk bütçenin mecliste onaylandığını vurgulayan Başkan Eroğlu, "Bu bütçeyi gerçekleştirmek amacıyla da hızlı bir şekilde yılın ilk gününden itibaren çalışmaya başladık. Belediyemizin gelirlerini artırmak ve mevcut gelirleri korumak için de şu anda gayret ediyoruz. İnanıyorum ki bu bütçe gerçekleşecek bir bütçe olacak. Bütçemiz Tokat'ımız için ve halkımız için harcanacak ve hayırlı olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

        Temel belediyecilik faaliyetlerinden söz eden Başkan Eroğlu, belediyecilik denince akla ilk olarak yol yapımının geldiğini belirterek, "Şehir için yol, alt yapı, paklar, ışıklandırmalar ve daha sayamayacağımız birçok konu temel belediyecilik bünyesindeki çalışmalardır. 2014'te 18 kilometrelik bir asfalt çalışmamız oldu. 2015'te 26 kilometrelik bir asfalt çalışmamız oldu. Geçen yılda 28 kilometrelik bir alana asfalt çalışması yapıldı. 2017'de ise 50 kilometrelik bir sıcak asfalt çalışması yapacağız. Hedefimiz şehrimizin her mahallesinde, her sokağında asfalt, parke ve kaldırım yapmak. Yaklaşık 3 yılda ortalama 70 kilometreye yakın bir asfaltlama çalışması yapmış bulunuyoruz. 2017 yılı sonu itibari ile 110 kilometrelik bir asfaltlama işi gerçekleştireceğiz. Böylelikle şehrimizin sokakları caddeleri daha güzel ve düzenli bir görünüme sahip olacak" dedi.

        61 projeden 33'ü yapıldı

        Başkan Eroğlu, 61 projenin 33 tanesi gerçekleştirildiğini ifade ederek tamamlanan projeleri şu şekilde sıraladı: "Behzat ve Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri, İbn-i Kemal ve Karşıyaka Mahalle Konakları, Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, çocuklar için trafik eğitim pisti, kentsel dönüşüm projeleri, saklamıyorum paylaşıyorum, askıda ekmek projesi ve engelsiz şehir Tokat projesi, devam eden 21 projeden bazıları ise Kanal Tokat, Meydan Projesi, Şehir Parkı Projesi, seyir terası, Aile Yaşam Merkezi, Dartaş Barajı, otobüs terminali."

        2017 yılı projeleri

        2017 yılını Tokat için vizyon yılı ilan eden Başkan Eroğlu yeni projelerini de şu şekilde sıraladı: "30 milyon TL'lik Meydan Projesi, 14 milyon TL'lik Kanal Tokat Projesi, 6 milyon TL'lik Şehir Parkı Projesi, 15 milyon TL'lik Yeni Şehir Terminali, 7 milyon TL'lik Kapalı Pazar Yerleri Projesi, 17 milyon TL'lik Topektaş Et Kombinası ve Parçalama Tesisi, 4,5 milyon TL'lik Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Sulusokak Tarihi Kent Meydanı, 4,5 milyon TL'lik Vahşi Çöp Islah Projesi, 3,5 milyon TL'lik Aile Yaşam Merkezi, Engelli Yaşam Merkezi, 1 milyon TL'lik Kırkbadallar Projesi, 1 milyon TL'lik Esentepe Mahalle Konağı, TOKİ Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi, Seyir Terası, Şehir Müzesi, Perakende Mahallesi Semt Spor Kompleksi, Geksi Deresi Düzenlemesi, Karşıyaka Kanal Kenarı Düzenlemesi, Canikli Konağı Kültür Evi, Düşünce Merkezi, Taşhan Kitapçısı, 8 yeni park, 50 km sıcak asfalt, 15 yeni yol açılımı."

        (Nİ-SLH-Y)

        02.02.2017 16:56:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler