Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tübitak ULAKBİM EKUAL kapsamında yeni veri tabanları hizmete açıldı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı, ULAKBİM EKUAL projesi dâhilinde yeni veri tabanları aboneliği gerçekleştirilerek akademik birimlerin ve öğrencilerin hizmetine sundu.

        Ayrıca Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından Üniversite Kütüphaneleri Arası Ödünç Verme (ILL) hizmeti de başlatıldı. Üniversite Rektörlüğü yaptığı açıklamada " TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL Projesi; ülkemiz araştırma kurumlarının akademik içerikli elektronik bilgi kaynaklarına etkin ve yaygın erişimlerinin sağlanması, ulusal ve uluslararası bilimsel yayın üretiminin etkinleştirilmesi amacıyla dünyanın önde gelen yayınevleri ve veri tabanı üreticileri ile yapılan ulusal lisans anlaşmaları ve çalışmalarını kapsamaktadır. ULAKBİM EKUAL Türkiye'deki akademik ve bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla elektronik bilgi hizmetleri sunarak yüksek oranda ve kalitede akademik bilgi kullanımını teşvik etmektedir" dedi.

        02.02.2017 17:42:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler