Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu'nda tiyatro zamanı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, tiyatroseverleri bu ay da keyifli bir seçkiyle karşılıyor. Şubat ayında perde açacak oyunlar arasında Hakan Gerçek'in Van Gogh'u, Büyük Oyun İlk Darbe ve saat 01.55 oyunları da yer alıyor.

        Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, tiyatroseverleri birbirinden güzel oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Şubat ayı boyunca Kültür Sanat Merkezi'nde Tiyatro Retorik, Tiyatro Gerçek, Oyuna Devam, Oyuncu Tayfası, Tiyatro Külliyen, Seba Organizasyon gibi özel tiyatrolar perde açıp seyirciyle buluşacak.

        5 Şubat'ta perde açılıyor

        Tiyatro Retorik, 5 Şubat'ta "Saat: 01.55" adlı oyun ile seyirci karşısına çıkacak. Evliliklerinde problemler yaşayan Şinaz ve Feridun çiftinin hikâyesini konu alan oyun ilişkiler üzerine sorular sorup cevaplar arıyor. Hakan Gerçek'in tek kişilik oyunu Van Gogh da Tiyatro Gerçek yapımı olarak 11 Şubat Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde seyirci ile buluşacak. Usta oyuncu, sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikayesini bir portreyi sahneye taşıyacak.

        "Oyuna Devam" ekibi 12 Şubat'ta Hayyam ile Kültür Merkezi'nde olacak. Hayyam; rasathanede ölümün ne zaman, kimden ve nasıl geleceğini bilmeden, yaşamı sorgulayan bir adamın hikâyesini konu alıyor.

        Tiyatroseverler oyuna doyacak

        Oyuncu Tayfası, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin şubat programında İkili Oyun adlı yapımla yer alıyor. 18 Şubat'ta perde açacak oyun, işsiz, aylak, sarhoş, kumarbaz, düzenbaz bir koca ve onun güzel sözlerine aldanmış, yalanlarına kanmış, ikili oyununa maruz kalmış, masum, güzel bir kadının başından geçenleri anlatıyor.

        19 Şubat'ta seyirci ile buluşacak olan Büyük Haber, Tiyatro Külliyen'in bu sezon sahnelenmeye başlanan yeni oyunu. İflas etmiş bir fabrikatör ve köylüsü olduğunu iddia ederek onu soymaya çalışan iki adamın soygun sırasında yere düşürdükleri Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlamaları ve böylece yaşadıkları değişimi sahneye taşıyor.

        Sultan Abdülaziz'e düzenlenen suikast ile tarihimize ilk darbe olarak geçen Çırağan Baskını'nı konu alan Büyük Oyun İlk Darbe, 25 Şubat'ta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

        Seba Organizasyonun sahnelediği Bir Şubat Evi ise 26 Şubat'ta seyirci karşısına çıkacak. Oyun, 28 Şubat post modern darbesinin yol açtığı acıları, kırılmaları hatırlatıyor.

        (HB-ÖK-Y)

        03.02.2017 10:37:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler