Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karabacak, Katı Atık Tesislerini ziyaret etti

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, geçtiğimiz yıl Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren Katı Atık Tesisleri'ni inceleyerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

        Katı Atık Tesislerindeki çalışmalarla ilgili Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a bilgiler aktaran yetkililer, geçtiğimiz yıl hizmete açılan tesislerde birçok atık maddenin kaynağında toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutulduğunu ifade ettiler. Yetkililer tesiste bugüne kadar 4 bin 924 kilogram ambalaj atığı, 872 kilogram cam atığı, bin 100 kilogram pil atığı, bin 580 kilogram elektronik atığı ve 5 bin 880 kilogram yağ atığının toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutulduğunu söyleyerek, özellikle geri dönüşümle ilgili okullarda yaptıkları eğitici seminerlerin vatandaşların bilinçlenmesi noktasında büyük faydaları olduğunu söylediler.

        Ziyaretin ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Yaklaşık on dönümlük alanda inşaasını tamamladığımız ve toplamda 2250 m2 inşaat alanına sahip bu tesisler ilçemiz adına önemli bir kazanım odu. Artık Darıca'daki katı atıklar burada ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına Avrupa Birliği normlarına uygun olarak inşaasını tamamladığımız bu tesisler ekonomimize önemli katkı sağlıyor. Vatandaşlarımızın kullanmadığı mobilyadan elektroniğe ,inşaat atığından beyaz eşyaya, oyuncaktan cam atıklara kadar bir çok atık madde kaynağında toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutuluyor. Ülkemizin kaynaklarını doğru kullanma adına geri dönüşüm tesisleri büyük önem arz ediyor" dedi.

        (İG-İÇ)

        03.02.2017 18:27:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler