Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakoca Merkez Cami güzelleştirme projesi ilerliyor

        (Fotoğraflı)

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - Akçakoca Merkez Cami'nin etrafını güzelleştirme projesi kapsamında önemli bir eşik daha aşılıyor. Ziraat Bankası Akçakoca şube binasının taşınmasıyla ilgili süreç Şubat ayında tamamlanacak. Sırada Orman İşletme Müdürlüğü binasının taşınması var.

        Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Merkez camii etrafında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme alanında basın mensuplarına çalışmalarla ilgili bir açıklama da yapan Başkan Yemenici, Merkez Cami çevresinde yapılan düzenlemenin Mayıs Haziran aylarında biteceğini söyledi. Çalışma alanında bulunan ağaçlarla ilgili de bir açıklama yapan Başkan Cüneyt Yemenici, kendisinin de çevre ve doğa dostları gibi ağaç sever olduğunu belirtti ve Merkez Cami etrafındaki ağaçların korunacağını, bunun yanı sıra birkaç değişik türde ağacı da aynı bölgeye dikeceklerini sözlerine ekledi. Merkez Cami çevresini güzelleştirme projesi kapsamında, bugüne dek eski emniyet binası, SGK binası, Çıraklık eğitim merkezi ve eski Jandarma bölük komutanlığı binalarını yıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ziraat bankası Akçakoca şubesi ile Orman İşlet Müdürlüğü binalarının taşınması ve ardından yıkım işlemleri için de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Ziraat Bankası Akçakoca şube binası ile ilgili olarak, ''Dün Ziraat Bankası Genel Müdürü ile bir mutabakata vardık. Fikren ne olacağı noktasında anlaştık. Yönetim kurulu kararı Şubat ayı içerisinde çıkacak. Merkez çarşıda kentsel dönüşüm alanı içerisine yapılacak olan binalarımızdan birinin yola bakan yüzünde banka şubesi olacak büyüklükte bir yeri kendilerine vereceğiz'' şeklinde konuştu.

        Orman işletme binasına yönelik olarak da girişimlerinin devam ettiğini belirten Cüneyt Yemenici, tüm bu çalışmaların sonucunda Merkez Cami'nin siluetinin de daha bir güzel ortaya çıkacağını belirtti.

        (TT-AY)

        04.02.2017 10:52:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler