Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eski başkan, Başkanlık sistemini değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - AK Parti Uşak eski Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, Başkanlık Sistemi'nin Türkiye'nin yapısına son derece uygun olduğunu belirterek değerlendirmede bulundu.

        Eser, Başkanlık Sistemi tartışmalarını değerlendirdiği açıklamasında, Başkanlık Sistemi tartışmalarının Türkiye gündemine yeni girmediğini, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan beri tartışılan ve Türkiye'nin siyasal sistem sorunu olarak durduğunu söyledi. Eser şöyle devam etti; "Bizim anayasalarımız darbe anayasaları olduğu için her zaman vesayetçi anayasalar oldu. Anayasaların belkemiğini, omurgasını oluşturan siyasal sistemin ne olacağı tartışması, Türkiye'de hep varola geldi. Konu bir rejim tartışması değil. Biz bir rejim tartışması yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi bellidir, Cumhuriyet'tir. Biz üniter devlet-federal devlet tartışması da yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, üniter yapısını koruyor. Biz bir siyasal sistem tartışması yapıyoruz. 'Türkiye'nin yapısına en uygun siyasal sistem hangisi olmalıdır' tartışması yapıyoruz. Başkanlık Sitemi denildiğinde bazı muhalifler hemen Başkanlık Sistemi'ni Türkiye'nin eyaletlere bölünmesiyle, diktatörlük arzusuyla, alakasız konularla özdeşleştirerek tartışılmaz hale getiriyor. Halbuki Başkanlık Sistemi, bunların hiçbirisiyle ilgili husus değil, bir siyasal sistem tartışmasıdır. Yeni sistem devletle milleti daha çok birbirine bağlayarak yeni dünya düzeninde daha güçlü bir Türkiye ile tarihi misyonumuza eşdeğer bir şekilde yeniden ayağa kalkarak mazluma umut zalime korku olan sistemle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        (EÖ-MB-Y)

        06.02.2017 13:00:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler