Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Madde bağımlılığıyla koordineli mücadele

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele maksadıyla kurulan Gençlik Ve Aile Destek Merkezi, bağımlılıkla topyekun mücadelenin sağlanması için ilçe belediyeleriyle koordineli çalışıyor.

        Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) alkol ve madde bağımlılığı alanında eğitimlere devam ediyor. Hizmet sınırlarındaki madde bağımlısı kişilerin tıbbî tedavilerinin yanında, psiko-sosyal destek sağlayarak kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek suretiyle madde kullanımını azaltmak, risk altındaki çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar yapmak planlanıyor.

        Oluşturulan bütünşehir sistemi ile 17 ilçe belediyesinden tam destek alan ve ilçe belediyelerince görevlendirilen koordinatörler ile iş birliği içerisinde çalışan GADEM, uyuşturucu ile mücadelede ilçe bazlı çözümlerin ele alınmasıyla ilçe koordinatörleriyle Kestel Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Her ilçeye özel mücadele yöntemleri ve stratejilerin ele alındığı toplantıda, bir sonraki buluşmanın Orhangazi Belediyesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

        (MŞ)

        06.02.2017 13:51:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler