Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özyavuz'dan "referandum" mesaisi

        - "Hafta sonu evlere konuk oldu Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, hafta sonunu, nisan ayında yapılacak referandumla halkın oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatarak geçirdi.

        Hükümet sistemi değişikliğinin gündeme geldiği ilk günden bu yana konuyla ilgili saha çalışmalarını sürdüren Özyavuz, anayasa değişikliği paketinin Meclis'ten geçip, onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmesiyle çalışmalarına hız verdi.

        Bütün hafta sonunu referandum kampanyasına ayıran Özyavuz, sabahtan gece geç saatlere kadar kapı kapı gezdi, evlere misafir oldu. Özyavuz, ilçe halkıyla bir araya geldiği toplantılarda, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye kazandıracaklarını anlattı.

        Mevcut anayasa ve hükümet sisteminin, millet iradesini egemen kılmayı hedefleyen Türkiye'ye artık dar geldiğini ifade eden Özyavuz, "Halkımız referandumda 'evet' oyu vererek, vatanımızın, milletimizin ve çocuklarımızın geleceğini güven altına alacaktır" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi sağlayacak anayasa değişikliğinin yasalaşması ile Türkiye'de vesayete dayalı sistemin ortadan kalkacağını belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Referandum sürecinde halkımızın yanlış ve yanıltıcı iddialarla yönlendirilmesini önlemek paketin tüm maddelerini halkımıza en sade dille anlatacağız. Paketinin doğru anlaşılması için referanduma kadar yoğun bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (BB-OE-Y)

        06.02.2017 14:38:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler