Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla Belediyesi, Tuzla'nın ortak akılla verdiği kararı uyguladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da ilk kez Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen halk oylamasının kararını uyguladı, İstasyon Caddesi'nin sahil ile Kalekapı arasındaki bölümü araç trafiğine kapatıldı ve yayalaştırıldı.

        Tuzla Belediyesi, Tuzla'da ilk halk oylamasını 27 Aralık 2015'te Postane ve Cami Mahallesi muhtarlıklarında düzenledi. Halk oylamasına katılan vatandaşlar, 2 mahallenin sınırını oluşturan İstasyon Caddesi'nin Ahmet Kılıç Bulvarı ile Kalekapı Mevkii arasındaki bölümünün yayalaştırılması ve trafiğe kapatılmasını oyladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı da mahalle sakini olarak halk oylamasında oy kullandı. Halk oylamasında caddenin trafiğe kapatılması ve yayalaştırılması 707 vatandaşın "Evet" oyuyla kabul edildi. Oylamada 173 kişi "Hayır" oyu kullandı.

        Halk oylamasındaki kararı uygulamaya alan Tuzla Belediyesi, bir yandan da caddeyi de içine alan 40 Pafta'nın imar sorununu çözüme kavuşturdu. 10 yıldır çivi bile çakılamayan Postane ve Cami Mahallesi'ndeki alan, Tuzla Belediyesi tarafından planlandı. Revizyon Uygulama İmar Planı, Anıtlar Kurulu ve İBB tarafından da onaylanarak bu bölgede yapılaşmanın önü açıldı.

        Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanan yenileme avan projeleri, önce İBB Meclisi tarafından onaylandı. Köyiçi bölgesinin yapılaşmaya hazır hale gelmesinin altlığı olan Koruma Amaçlı İmar Planı da İstanbul II. Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulunun 18.10.2016 tarihli ve 1726 sayılı kararı ile onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de, 14 Aralık 2016 Çarşamba günkü toplantısında planı onayladı.

        Tuzla Belediyesi, Revizyon Uygulama İmar Planı'nın hem İstanbul II. Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmesinin ardından, halk oylamasının kararını uyguladı. Tuzla Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz hafta duyurulduğu gibi 6 Şubat 2017 Pazartesi günü caddeyi beton bariyerlerle araç trafiğine kapadı. Kapatma işleminden önce cadde ve caddeye çıkan tüm yollarda vatandaşların araçlarını alan dışına çıkarması sağlandı. Önce tek yönlü caddenin Ahmet Kılıç Bulvarı'ndan girişini kapatarak trafiği kesen ekipler, daha sonra Kalekapı Mevkii'nde caddeyi trafiğe kapatma işlemini gerçekleştirdi.

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halk oylamasının yıllardır tartışılan bir konuda ortak aklın kararını devreye soktuğunu vurguladı. Tuzla'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, planlamanın kabul edilmesiyle kararı uyguladıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, "Tuzla Belediyesi olarak halkın yönetime katılması, şehrin geleceğini ilgilendiren her konuda söz sahibi olması için halk oylaması düzenledik. Tuzla'da bir ilki gerçekleştirdik ve halk oylamasında ortak akılla verilen kararı uyguladık. İstasyon Caddesi'ni bugün itibariyle trafiğe kapadık, bölgeyi yayalaştırdık." dedi.

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ortak akıl merkezi ile bölgesel projelerde halk oylamalarına devam edeceklerini söyledi.

        (EY-ÖK-Y)

        06.02.2017 15:41:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler