Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besni AK Parti Başkanı Mustafa Çiğdem:

        -''Müze kurulması için çalışmalar başlattık''

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Kuyu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Besni AK Parti Başkanı Mustafa Çiğdem, ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal dokusunun ortaya çıkartılarak tanıtımını yapacak olan mevcut müzenin resmiyet kazanması için çalışma başlatıldığını belirtti.

        İlçede bulunan mevcut müzenin resmiyet kazanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurgulayan Başkan Çiğdem, "Eski Besni ören yerinin tanıtılması dışında ilçemizde çıkarılan tarihi eserleri sergileyebileceği müzeye ihtiyacımız var. Besni'nin geçmişi ile geleceği arasındaki kopuklukları gideren ve geçmişini gelecek nesillere aktarabilmek için köprü görevi görecek olan bu müze ile ilgili çalışmayı başlattık. Bu konuda geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Münire Sümer'in uzun süreden beri verdiği mücadele ve 5 yıllık yapım aşamasının ardından Merinos Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdemoğlu'nun verdiği önemli destekle hayata geçirilen Besni Etnografya Müzesinin resmiyet kazandırılarak ilçemize daha donanımlı bir müze kurmak istiyoruz. Öncelikli amacımız Besni'nin tanıtımına katkı sunması. Yani mevcut müzeyi kaderine terk etmeden donanımlı ve bakımlı bir müze haline getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra Eski Besni Ören yerinde restorasyon çalışmaları için ilgili kurumlarla irtibata geçerek burayı turizme kazandıracağız" diye konuştu.

        (RK-OE-Y)

        06.02.2017 16:44:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler