Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besni'de Kızılay faaliyetleri hızla devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Kuyu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, 2016 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi.

        Kızılay Besni Şube Başkanı Erdoğan Besni Kızılay Şubesinin gösterdiği faaliyetler ile ilgi açıklamada bulundu. Başkan Ali Erdoğan, "Kızılay Besni Şubemiz 2016 yılı ikinci ve 2017 yılı birinci dönem 19 öğrenciye toplam 7 bin 350 TL burs ödemiştir. İlçe milli eğitim müdürlüğünün "Kahramanlarımıza" atlı yapılan yarışmada şubemizden talep edilen yarışma ödülleri kısmen karşılanmıştır. 15 Temmuz hain girişiminde nöbet tutan halka, okutulan mevlit sonrası şubemiz tarafından lokum ikram edilmiştir. Ramazan ayında dar gelirli ve Suriyeli ailelere kıyafet, kavurma ve 3 bin TL nakit dağıtılmıştır. Adıyaman Valiliğince, aziz şehitlerimizin mağdur olan ailelerine bir nebzede olsa yaralarını dindirmek adına Şubemiz bin TL katkıda bulunmuştur. Kızılay'ın fıstık bahçesinde 320 kilo kırmızı kabuklu fıstık irad olarak alınmış, daha önceki ile toplam 795 kilo fıstığın satışı 2017 yılına ertelenmiştir.

        2016 yılı eğitim ve öğretime giden 30 Suriyeli öğrencinin çanta ve kırtasiye masrafları şubemiz tarafından karşılanmıştır. Kızılay Haftasında İbn-i Sina Meslek lisesi ile birlikte kutlanan haftada, Suriyeli iki bayanın Arapça ve Türkçe konuşmaları, çanta aldığımız iki minik öğrencinin ve burs verilen üniversite öğrencisinin konuşmaları etkinliğe renk katmış, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir.

        Gaziantep Nazire Uslu Ana Okulunun temin ettiği 40 koli gıda paketleri, Merter Şubesinden gönderilen kıyafetler, İstanbul'dan Ali Balta tarafından ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

        Yıl içerisinde, bin 97 ünite kan alımında alt yapı titizlikle yerine getirilmiş, vekalet yolu ile kesilen kurban sayısı 12 olmuştur. Şubemizin yıl sonu itibarı ile kasada 153 TL, bankalarda ise 175 bin 620 TL'dir" ifadelerini kullandı.

        (RK-AHM)

        06.02.2017 17:23:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler