Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün'den sokak hayvanlarıyla ilgili iddialara tepki

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son günlerde bazı sosyal medya mecralarında Büyükçekmece'deki sokak hayvanlarına yönelik asılsız iddialar ortaya atıldığını belirterek, "Yaradanın yaratmış olduğu canlılarla benim aramdaki bağı hiç kimse sorgulayamaz, sorgulamak haddi de değildir" dedi.

        Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı oturumu öncesinde bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sahillerde ve parklarda vatandaşlara saldıran köpeklerin alınarak, Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıma alındıklarını açıkladı.

        "Kadınlar ve çocuklar korku içerisinde"

        Başkan Akgün, sokak hayvanlarıyla ilgili asılsız iddialar ortaya atıldığını kaydederek, "Sokak hayvanlarıyla ilgili benim onlara karşı olan sevgimi herkes çok iyi bilir. Kaldı ki, yaradanın yaratmış olduğu canlılarla benim aramdaki bağı hiç kimse sorgulayamaz, haddi de değildir. Ancak, Kordonboyu ve parklar öncelikli olarak yüce Allah'ın en kutsal varlık olarak yeryüzüne gönderdiği insanların kullanımı için yapılmıştır. Ben ne kadar sokak hayvanlarını seversem seveyim asla insan sevgimin önüne geçemez. Benim gibi hayvanseverler şu noktaya dikkat etmek zorundalar. Zübeyde Hanım Parkı'nda 40 tane köpek varsa hiçbir anne çocuğuyla o parka giremez, giremiyor. Kordonboyu'nda insanlar yürüyemiyor, kadınlar ve çocuklar son derece rahatsız. Korku içerisindeler" dedi.

        "Benim kadar hayvan sevemezler"

        Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine o bölgelerde incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Akgün, şu açıklamayı yaptı: "Köpeklerle çok iyi dost olan birisi olarak ben bile o köpeklerden korktum. Bu durum medeni Büyükçekmece'ye yakışan bir görüntü değil. Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne şu talimatı verdim. Kordonboyu ve parklarda o bölge halkının alışmış olduğu uysal köpekler bölgelerinde bırakılacak. Onların dışında insanlara saldıran, kadınlarımızı ve çocuklarımızı korkutan saldırgan köpekleri alıp merkeze götürün dedim. Sokak hayvanlarından korkan çok sayıda insanımız da var. Şunu net olarak ifade edeyim, hayvanseverler hiç kusura bakmasınlar. Benim kadar hayvan sevemezler. Büyükçekmece'de parklar, Kordonboyu gibi umuma açık, toplumun kullanımına açık alanlar olması gerektiği şekle getirilecektir. 5 veteriner, 20 kişinin çalıştığı ve yılda 15 Milyon TL harcadığımız bir merkezimiz var. Köpek sayısı azaltılacak, vatandaşlarımızla birlikte yürüyen köpekler kalacak, diğer saldırgan köpekler belediyemizin sahipsiz hayvanlar bakım merkezine götürülüp bakım ve barınmaları orada sağlanacaktır."

        (HB-ÖK-Y)

        07.02.2017 12:57:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler