Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıgöl'e su arıtma tesisi kazandırılacak

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Sarıgöl'ü atıksu kirliliğinden arındıracak olan atıksu arıtma tesisi için proje çalışmalarında sona gelindi.

        Sarıgöl ilçesini atıksu kirliliğinden arındırmak için yola çıkan MASKİ, tesisin proje çalışmalarına hız kazandırdı. MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı, 45 bin kişilik nüfusa hitap etmesi planlanan tesisin proje çalışmalarına ait arazi ölçümleri ve boyutlandırma kısmını kapsayan ilk etabını tamamladı. Tesis yeri ile ilgili DSİ'den uygunluk görüşünün alınmasıyla birlikte ikinci etap çalışmaları olan zemin etüdü çalışmaları da başladı. Projenin oluşturulmasında hayati öneme sahip olan zemin yapısının uygunluğunu test etmek amacıyla araştırma çukurları ve zemin sondajları açılarak, numune alımları yapıldı. Söz konusu işlerin kontrollerini de tamamlayan ekipler, hazırlanacak zemin etüt raporu sonrasında çalışmalarına yön verecek. Yapılan çalışmalar sonucunda alanın jeolojik yapısının türü, yeraltı su derinliği gibi parametrelerin belirlenmesinin ardından, tesisin inşa edileceği bölge için en uygun ve sağlıklı proje ortaya konulacak. Proje çalışmalarının noktalanmasıyla birlikte inşaat uygulama aşamasına geçilerek, tesis tamamlandığında ilçede atıksulardan kaynaklanan çevre kirliliğine son verilmiş olacak.

        (AY-Y)

        07.02.2017 13:22:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler