Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İl Başkanı Öz'den Yakutiye'ye ziyaret

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, beraberinde İl Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ettiler. Mehmet Emin Öz, eski ve yeni yönetimler, belediye başkanları ile birlik ve beraberlik için çaba içerisinde olduklarını söyledi. Ziyarette Ali Korkut, hizmetlerini içeren bir sunum ile çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, beraberinde yönetim ve yürütme kurulu üyeleri ile birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ettiler. İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yeni bir dönemde yeni bir anlayışla işe başladıklarını belirterek "Belediye Başkanlarımız, teşkilatlarımız birlik içerisinde beraberlik içerisinde yürümeye çalışacağız. Belediye Başkanımızı arkadaşlarımız ile bu ruh içerisinde ziyaret ediyoruz. İnşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde yürüyeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Ali Korkut, misafirlerine tatlı ve çay ikram ederken, belediyeler ve teşkilatlar arasındaki birlik ve beraberliğin hizmetlerin genişlemesiyle karşılık bulacağını söyledi. Ali Korkut, birlikte kuvvet doğacağını belirterek "En çok ihtiyacımız olan şey budur" dedi.

        Hizmet sunumu yaptı

        Ali Korkut, ziyarette İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve Yönetim ile Yürütme Kurulu üyelerine hizmetleriyle ilgili bir sunum yaptı. 22 milyon liralık bir bütçe ve 800 işçiyle göreve başladığını hatırlatan Korkut, görüntülü sunumunda Erzurum'a kazandırdığı eserleri sıraladı. Yakutiye Kent Meydanı, Murat Paşa Kent Meydanı, İstanbul Kapı, 100 civarında park, 43 futbol ve basketbol sahası, 600 dönümü bulan kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmaları, Mehdiefendi, Hasanibasri, Habipefedi, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana mahallelerini içerisine alan kentsel dönüşüm ve yenileme projelerini anlatan Ali Korkut, "İddia ediyorum, kentsel dönüşüm, kamulaştırma projelerinde en iyiyiz. Kazandığımız tecrübe ve personelimizin geldiği nokta olarak daha iyi bir kurum yok" dedi.

        Yeşil Yakutiye Konutlarının bu yıl tamamlanacağını hatırlatan Ali Korkut, partililere içerisinde 30 dönüm büyüklüğünde yeşil ve yaşam alanı olan projeden konut alma tavsiyesinde bulundu. Hacıcuma - Taş Mescit ve Kadana semtlerini içerisine alan, 20 metre genişliğinde bir yol içe çevrelenen Hacıcuma Kentsel Tasarım Projesinin Erzurum için bir marka niteliğinde olacağını ifade eden Ali Korkut, "120 dönem alan yüzde 95 oranıyla kamulaştırıldı. Yüzde 5 nesepsiz ve hukuki sonuç bekleyen alan var. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önerdiği alçak yoğunluklu bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Erzurum'un en güzel bölgesi ve en iyi proje burada çıkacak" dedi.

        Bu proje yıllarca engellendi

        Ali Korkut, İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve beraberindekilere yıllarca engellenen, çeşitli bahanelerle geri çevrilen projesiyle Erzurum'a değer katacak Üç Kümbetler'in, nihayet Kurul onayı aldığını belirterek, detayla ilgili bilgi verdi. Ali Korkut, maket üzerinde Üç Kümbetler'i ve uygulama projesini İl Başkanı Öz ve beraberindekilere anlattı.

        (ERZ-AA-Y)

        07.02.2017 14:55:13 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler