Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın etli pide ustaları Hisarcık'tan

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya ve ilçelerinde etli pide salonu işleten kişilerin tamamına yakınının Hisarcık ilçesi Beyköy'ünden olduğu bildirildi.

        Hisarcık'ta iki etli pide salonu işleten ve Beyköy'de ikamet eden 52 yaşındaki 37 yıllık pide ustası Naci Katıran, köylerinden yetişen pide ustalarının Kütahya merkezi ve ilçeleri ile beldelerinde 70'den fazla işyeri açtıklarını, çırak olarak da yanlarına kendi köylerinden olan gençleri aldıklarını söyledi.

        Katıran,"Köyümüzdeki etli pide ustalığının geçmişi 40 sene öncesine dayanıyor. O yıllarda ilçemizde Konya'lı bir ustanın açtığı pide salonuna çırak olarak giren İsmail Ölmez isimli ağabeyimiz burada ustalığı öğrendikten sonra yeni bir iş yeri açtı. İş yerine çırak olarak sadece kendi köyünden gençleri aldı. Bu gelenek 40 yıldan beri böyle devam ediyor ve haliyle etli pide ustalarının tamamına yakını köyümüzden yetişiyor. Bugün bu pide ustalarının Kütahya merkezi ve ilçeleri ile beldelerinde açtıkları 70'i aşkın pide salonunda köyümüzden 400'den fazla kişi çalışıyor. Son dönemlerde iş yerimizde çalışacak genç bulmakta zorlanıyoruz. Şimdi genç ya okuyor, ya da iş için başka yerlere göç ediyor" diye konuştu.(MA-EFE)

        07.02.2017 14:55:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler