Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Güvençer satranç şampiyonlarını ağırladı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 21-27 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonasında dereceye giren sporcular Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti.

        Ziyarete Satranç Manisa İl Temsilcisi Mesut Albayrak, Şehzadeler İlçe Temsilcisi Hakan Karakafa, Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Olcay Ak Nalbant, Deha Satranç Kulübü Başkanı Cihan Yıldırım, Turkuaz Satranç Kulübü Antrenörü Azer Abdullayev ve dereceye giren sporcular katıldı.

        Manisa Satranç İl Temsilcisi Mesut Albayrak, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası'na katılan Manisalı satranççıların 2 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini söyledi. Albayrak, "Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonasına 63 sporcuyla katılan Manisalı satranççılar, 2 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti. Manisa bu başarı ile Türkiye'de ilk 5'te yerini aldı. Manisa kafilesi olarak 51 küçük, 12 yıldız sporcu olmak üzere toplam 63 sporcu ile katıldık" dedi.

        Albayrak, Şampiyonada Yıldızlar 13 yaş kızlarda Büşra Özbek ile 16 yaş kızlarda Ece Özbay'ınTürkiye birincisi, 14 yaş genelde Tuna Onat Nalbant'ın Türkiye ikincisi, küçükler 9 yaş genelde CM Kerem Erten ile 12 yaş genelde Samet Akbay'ın Türkiye üçüncüsü olduğunu söyledi. Albayrak, küçüklerde 11, yıldızlarda da 7 sporcunun milli takım havuzuna girmeyi başardığını kaydetti.

        İl temsilcisi Mesut Albayrak, kendisinin 20 Aralık 2016 tarihinde Manisa İl temsilciliğine geldiğini, Manisa'da 117 hakem, bin 200 antrenör, 13 bin 492 lisanslı sporcu bulunduğunu, bunlardan 4 bin 244'ünün bayan, 9 bin 248'inin erkek olduğunu söyledi.

        Daha sonra Vali Güvençer başarılı sporcuları tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Vali Güvençer, Manisalı sporcuların elde ettikleri başarıların Manisa'ya gurur yaşattığını, gelecek günlerde kendilerinden daha büyük başarılar beklediklerini belirtti.

        (SC-Y)

        07.02.2017 16:33:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler