Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ziraat odası başkanları milletvekilleri ile tarımı görüştü

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da ki ziraat odalarının başkanları, milletvekilleri kıyılmış tütün başta olmak üzere tarımsal sorunları görüştü.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ziraat odası başkanları ile bir araya geldi.

        Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, Samsat Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat, Gerger Ziraat Odası Başkanı Eşref Perçin, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya milletvekilleri ile tarımsal sorunu konuştu.

        Geçtiğimiz günlerde kıyılmış tütünün yasaklanacağı yönündeki açıklamaların ardından, ziraat odaları başkanları ile milletvekilleri istişarede bulundu.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın tarım kenti olduğu, tarımsal sorunların ortadan kaldırılması için çalışmaları sürdüreceklerini dile getirerek, sulu tarım noktasında yapılan yatırım ve projeleri hızlandıracaklarını kaydetti.

        Ahmet Aydın, özellikle kıyılmış tütünün yasal zemine oturtulması için ilgili Bakanlıklar ile görüşüleceğini ifade etti.

        Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ise, görüşmenin verimli geçtiğini dile getirerek, "Ziraat odası başkanları ile Adıyaman'ın tarımsal sorunlarını bir kez daha dile getirdik. Milletvekillerimizle el ele vererek, kentin tarımsal sorunlarına çözüm bulmanın gayretindeyiz. Özellikle kıyılmış tütün ile ilgili yasal zeminin sağlanması için milletvekillerimizin bir gayreti olacak. Verimli bir toplantı oldu. İnşallah Adıyaman tarımı için güzel gelişmelerin olmasını temenni ediyoruz" dedi.

        (AHM)

        07.02.2017 17:29:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler