Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultanmurat Halk Oyunları Derneği 5'inci yılını kutladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sultanmurat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin 5'inci kuruluş yıl dönümü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

        Sultanmurat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 5'inci kuruluş yılını Küçükçekmece Belediyesi katkılarıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde düzenledikleri programla kutladı.

        Programa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Besim Müftüoğlu ve Recep Şencan, Kosova Cumhuriyeti Başkonsolosu Rahim Morina, Dünya Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Recep Varol, Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri, Sultanmurat Halk Oyunları Derneği Başkanı Rasim Cankurtaran, Trakya-Rumeli-Balkan Dernekleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

        "Gençler bizim gurur kaynağımızdır"

        Gençlerin kültürlerini yaşatmalarından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Sultanmurat Halk Oyunları Derneği gençleri bizim için gurur kaynağıdır. Bu gençler sadece Sultanmurat'a değil, Küçükçekmece'ye hizmet ediyorlar. Bu başarılarının devamını diliyorum. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz de her zaman Trakya-Rumeli ve Balkan kökenli hemşerilerimizin yanında oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Sultanband şarkılarıyla coşturdu

        Eğlenceli ve renkli görüntülere sahne olan gecede, Sultanband grubu, "Osman, Fasulye, Arabaya Taş Koydum, Bağa Girdim, Camadani, Varna, Kalle Fike, Ani Mori Rugen, Şaha Mori Soçe ve Reco" şarkılarıyla eğlence dolu anlar yaşattı. Sultanmurat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin genç ve çocuklardan oluşan folklor grubu ise, Üsküp yöresinden sahneledikleri halk oyunlarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

        Makedonya'dan gelen sanatçılara büyük ilgi

        Gecede yörenin sevilen sanatçıları Sevim Balkan, Nurettin Gültomruk ve Kumanovadan gelen Albaband ve Betim Behluli da şarkılarıyla geceye damga vurdu. İlgiyle dinlenen sanatçılar hemşerilerinden büyük alkış aldı. Sanatçılara protokol üyeleri tarafından gecenin anısına plaket takdim edildi.

        Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina'da gecede bulunmaktan heyecan duyduğunu ifade ederek, emeği geçenlere ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür etti. Konuşmalarının ardından dernek üyeleri protokol üyelerine teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

        (HB-HA-Y)

        08.02.2017 10:23:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler