Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Belediyesinden kansere karşı farkındalık

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Zübeyde Hanım Kadın Merkezinde kansere karşı farkındalığı arttırmak amacıyla eğitim semineri düzenlendi. Zübeyde Hanım Kadın Merkezinden hizmet alan kadınlar, uzman doktorlar tarafından bilgilendirildi.

        Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetlerinin talebi üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından görevlendirilen KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Yavuz Sözer, Dr. Esra Tekinaslan ve Tıbbı Sekreter Filiz Çakar Başkan tarafından verilen kadınlara yönelik eğitim semineri Zübeyde Hanım Kadın Merkezinde gerçekleştirildi.

        Zübeyde Hanım Kadın Merkezinden hizmet alan kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde konuşan KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Yavuz Sözer, meme, serviks ve kolon kanserine dikkat çekerek, erken tanı sağlayan tarama yöntemleri hakkında bilgi verdi.

        Eğitim semineri ile kansere karşı kadınların farkındalıklarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, eğitim seminerlerinin Özgecan Kadın Merkezinde de gerçekleştirileceğini söyledi.

        Kanserde erken tanının çok önemli olduğuna dikkat çeken Takındı, "Genellikle kadınlarda çok sık görülen kanser türleri hakkında kadınlarımızı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak, erken tanı ve tedavi yöntemlerini uzman doktorlarımız eşliğinde konuşmak istedik. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak kadınlarımıza yönelik bu ve buna benzer eğitimlerimiz devam edecek. Bizler için en önemli unsur kadınlarımızı hem sağlık konularında bilgilendirmek, hem de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatı doğrultusunda kadınlarımızı evlerinden dışarıya çıkartarak, sosyal yaşama dahil etmek" dedi.

        (KU-MK-Y)

        08.02.2017 11:58:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler