Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı Hastanesi inşaatı yükseliyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Döşemealtı Hastanesi'nde ilk aşama olan zemin açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte demir kalıplar döşendi.

        Döşemealtı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmak için projelendirilip inşaatına başlanan Döşemealtı Hastanesi'nde ilk aşama olan zemin açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte demir kalıplar döşendi ve 2 gün boyunca 3 bin metreküpün üzerinde beton döküldü.

        Kolonlara başlanacak

        10 Ay gibi rekor sürede tamamlanması hedeflenen hastane inşaatında çalışmalar planlı ve programlı bir şekilde aralıksız devam ediyor. Zemine dökülen beton kuruduktan sonra bodrum katının perde ve kolonlarına sonra da duvarların örülmesine başlanacak.

        Halkın ilgisi büyük

        Antalya'nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı'nın ilk tam teşekküllü hastanesini görmek isteyen vatandaşlar, Yeniköy Mahallesinde ki inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceliyor. Hastane inşaatı sayesinde demircisinden, kalıpçısına, duvarcısından betoncusuna kadar onlarca insan istihdam imkanı buluyor.

        75 Yatak kapasiteli ilk hastane

        Nitelikleri itibariyle Avrupa standartlarına göre projelendirilen Döşemealtı Hastanesi toplam da 11 bin 715 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Döşemealtı Hastanesi'nde 27 adet yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 adet yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 adet yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasitesi ile İlçenin ve yakın bölgenin tamamına hizmet verebilecek.

        (SÇ-SÇ-Y)

        08.02.2017 12:00:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler