Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adilcevaz'da yeni kimlik kartı başvurularında yoğunluk

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çipli kimlik kartlarına başvuruların başlamasıyla nüfus müdürlüğünde yoğunluk yaşanıyor.

        Yeni kimlik kartı başvuruları, Türkiye genelinde olduğu gibi Adilcevaz'da da başladı. Adilcevaz'da çipli kimlik kartına başvurmak isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu. İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Mazı, başvuruların oldukça yoğun olduğunu belirterek, "Adilcevaz ilçemizde, yeni kimlik kartı başvuruları 20 Ocak 2017 tarihinde başlamış olup, yoğun bir biçimde devam etmektedir. Vatandaşlarımızın yeni kimlik başvurularına talepleri çok yoğun olmaktadır. Müdürlüğümüzde bir kimlik servisimiz var ve bu konuda vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermekte zorlanıyoruz. Çünkü talep yoğun olduğundan dolayı vatandaşlarımız ister istemez yığılmalarla karşı karşıya kalıyor. Bizde bu yoğunluğa cevap verebilmek için arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çaba göstermekteyiz. Yetersiz personelimize rağmen bu noktada çalışma mesailerimiz çok yoğun geçmektedir" dedi.

        Nüfus Müdürü Mehmet Mazı, vatandaşların yapmaları gereken konular hakkında da bilgiler vererek, "Yeni kimlik başvurularında vatandaşlarımızın öncelikle ellerindeki mevcut nüfus cüzdanları ile birlikte yoksa nüfus cüzdanlarının yerine geçebilecek ve kendilerini ispatlayabilecek pasaport, ehliyet, öğrenci belgesi ve memur kimlik kartı gibi resmi bir belgeyle kurumumuza başvuru yapmaları gerekmektedir. Yeni kimlik kartı başvurusu için vatandaşlarımızın aynı zamanda bir adet biyometrik resim getirmeleri gerekiyor. Kimliklerimizin müracaatları alındıktan sonra buradan aldığımız verileri Ankara'daki genel müdürlüğümüze aktarıyoruz. Genel müdürlük bu aktarılan verileri kimlik kartı aşamasında kişiselleştirdikten sonra yaklaşık bir ay içerisinde vatandaşın adresine PTT kargo yoluyla gönderiyor" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        08.02.2017 13:18:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler