Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatvan'da yaban ve sokak hayvanları için yem bırakıldı

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaban ve sokak hayvanları için sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından belirli alanlara yem bırakıldı.

        Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından organize edilen "Hayvanları doyuralım" kampanyası kapsamında, yaban ve sokak hayvanları için ilçenin belirli kesimlerine yiyecek bırakılarak, kış şartlarından dolayı yiyecek bulamayan hayvanları doyurmak konusunda vatandaşlara duyuru yapıldı. Nemrut Dağı etekleri ve Tatvan - Ahlat karayolu kenarı ile 300 Evler mevkiinde yiyecek alanları oluşturan STK temsilcileri, hem sokak hayvanlarını doyurdu hem de yabani hayvanların ulaşabileceği alanlara yiyecek bıraktı.

        Kar yağışının çok olduğu Bitlis'te yaban hayvanlarının açlıktan yerleşim alanlarına kadar geldiğini belirten TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, "Kardan dolayı yaban hayvanları aç kalmış ve onlar için hakim yerlere yiyecek bıraktık. Şu an 300 Evler mevkiindeyiz ve gördüğünüz gibi sokak hayvanları da aç kalmış, onlar için de belirli alanlara yiyecek bırakıyoruz. Bu çalışmamız aralıklarla farklı bölgelerde devam edecek" dedi.

        Hayvanları doyurmak için herkesin belirli yerlere yiyecek bırakması gerektiğini ifade eden TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ise, yaban hayvanlarının yanı sıra kediler, köpekler ve kuşların ulaşabileceği yerlere yiyecek bırakarak onları doyurmak konusunda uyarılarda bulundu.

        TATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Reşit Gücü de, kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktıklarını söyledi.

        TATSO tarafından başlatılan kampanyaya destek vererek, yapılan yemleme çalışmasına katılan Sevgi Seli Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Torun Ural ise, her hayvanın yiyebileceği veya her hayvanın ihtiyacı olabilecek şekilde doğaya yiyecek bıraktıklarını, haftanın belirli günlerinde devam edecek olan kampanyaya tüm STK'ların ve vatandaşların destek vermesi gerektiğini belirtti.

        (HO-MSA-Y)

        08.02.2017 14:39:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler