Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı. 15 Temmuz ruhunun unutulmadığı Sındırgı ilçesinde temeli atılan gençlik merkezi ile şehit olan 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok'un da ismini yaşatacak. 2 bin metrekare kapalı alana sahip olacak gençlik merkezi içerisinde sosyal ve sportif alanların bulunacağı bir kompleks halini alacak.

        Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan Gençlik Merkezi'nin temeli dualar eşliğinde atıldı. Temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Sındırgı İlçe Müdürü Rahmi Yörük, "Burada gençlik merkezimizin temelini atmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Gençlik merkezimiz 800 metrekare alan üzerine oturan içerisinde gençlerimizin sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir merkez olacaktır. Ayrıca sportif aktivitelerin de gerçekleştirileceği bir merkez olacak. Sağ olsun belediye başkanımızın emekleri ile ilçemize kazandırılan bu tesisin hayırlısı ile temelini attık. Gençlik merkezimizin içerisinde plastik sanatlar, görsel sanatlar, ebru, tiyatro, halk oyunları, spor aktiviteleri yapılacağı bir alan olacak. İnşallah Sındırgı'mızın gençlerinin geleceğe hazırlanmasında önemli bir payı olacağını düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

        Gençliğe verdiği önem ile tanınan ve söz verdiği bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Kaybettiğimiz güzellikleri geri kazandırabilmek maksadıyla ilçemizin yönünü Jeotermal ve ona bağlı olan gelişmelere doğru ilerletmeye çalıştık. Rabbime şükürler olsun ki şu anda bulunduğumuz durumda artık işleri taçlandırma zamanı geldi. Bugün ilçemizde gençlik için bir tesisin temelini atıyoruz. 2 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, sosyal ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapacak, teras katında kafeleri ile hizmet verecek bir tesis. Stadyum yanında bulunması ile bir spor kompleksi oluşumunu sağlayacak" dedi.

        Yavaş açıklamasının devamında; "15 Temmuzda bu ülkeyi bir tutan diri tutan genç nesli birbirine daha sağlam bağlarla bağlanmasını sağlayabilecek, köprüleri atmak. Buradaki bu tesis ben inanıyorum ki sadece bir inşaat değil gençlerin iyi şeylerle güzel şeylerle, dostluklarla bir arada bulunmasını sağlayan çok önemli bir hadise. Daha öncede üniversitemizde 2 bin kişinin eğitim görebileceği bir bina, yeni bölüm açılabilmesi için bir atölye yaptık. Bunun yanında tenis kortu, 2 adet semt sahası, Makbule Efe halı sahasını da gençlerimizin hizmetine kazandırdık. Şimdi üniversitemizdeki eski binayı yıkarak rektörlüğümüzün de destekleri ile oraya da bir spor kompleksi oluşturacağız. Semt sahalarını çoğaltacağız. Yüreğil, Yaylabayır ve Gölcük kırsal mahallelerimizde de halı saha ve semt sahası yapımına büyükşehir belediyemiz işbirliği ile başlıyoruz. Abdullah Tayyip Olçok kardeşimiz yani Erol Olçok abimizin 15 Temmuz'da şehit edilen oğlunun anısına inşallah bugün burada bir Gençlik Merkezi yükseliyor. Hızlı bir şekilde temel atma törenini gerçekleştirdik. 2 bin metrekareye yakın bir alana sahip olacak Sındırgı'daki gençlik merkezi önemli bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı gören bizler taleplerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ilettik. Bu konuda özellikle Kasım Bostan vekilimiz ciddi manada bizlere yardımcı oldular. Diğer vekillerimizde katkısı ile beraber Sındırgımızda böyle bir inşaat başlamış oldu. Bizler sadece kahve köşelerinde oyun oynamak ve farklı anlamlarda yanlış yerlerde zaman öldürmek yerine burada çok güzel bir aktivite alanı oluşmuş oldu. Çünkü gençlere sahip çıkmanın yolu sadece nasihat vermek değil. Gençlere sahip çıkmanın yolu onlara alternatif imkanlar oluşturmak. Sındırgı'da gelişim devam ediyor. Bu gelişim değişime katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (TS-

        08.02.2017 16:07:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler