Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BSO Başkanı Uğur yatırımları anlattı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'nda katıldı.

        BSO Başkanı Uğur, Marmara Bölgesi'ni temsilen Şura'da yaptığı konuşmada bölgedeki yatırımlardan söz etti.

        Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların katılım gösterdiği, TOBB'un tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı. Toplantıda TOBB bünyesindeki 17 sektör meclisi yanı sıra, OSB'lerin temsilcisi ve 7 bölgenin temsilcileri dahil olmak üzere 30'a yakın konuşmacı, bölgesel ve sektörel sorunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ekonomi dünyasına istihdam çağrısı yaptı. Yükselen işsizliği düşürmek için çağrıda bulunan Erdoğan, bu çağrıyı 'milli seferberlik çağrısı' olarak nitelendirdi. Devamı basına kapalı gerçekleşen toplantıda 17 sektör meclisinin, yaşanan sektörel sorunları başlıklar halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği öğrenildi.

        Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında Konuştu

        Toplantıya Balıkesir ve Marmara bölgesini temsilen Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ile Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in de katıldı. Sanayi Odası Başkanı Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinleyici olarak katıldığı programda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben konuşma yapan Uğur, "Biz şuraya hazırlanırken arka arkaya açıklanan paketler, bugün de sizin verdiğiniz müjde mevcut yatırımlar için önemli bir teşvik oldu. Daha şura başlar başlamaz çözümler başladı. Sizlere ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. İkinci konumuz yatırım teşvik sistemi teşvik sisteminin revize edilerek, ilçe bazlı sisteme geçmemiz konusunda sizlerin desteklerini bekliyoruz. Üçüncü konu Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgeleri, dünyada artık sanayi bölgesi anlayışı değişmekte, sanayi bölgeleri sadece üretim tesislerinden değil; bunlara destek veren hukuk firmaları, patent firmaları, dış ticaret firmaları ve teknoloji üreten Ar-Ge firmalarından oluşmaktadır. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark İstanbul Projesi, bu değişimin en önemli örnekleridir. Yeni OSB'ler kurulurken, özellikle sanayisi gelişmiş şehirlerde sadece yüksek teknoloji OSB'lere izin verilmelidir" dedi.

        Bandırma için destek istedi

        Lojistik ve turizm konusuna da değinen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, " Marmara Bölgesi'nde ulaşımdaki vizyon projelerin meyvesi yakın vadede sizlerin de destekleri ile Bandırma'da alınacaktır. Yabancı yatırımcıya ihtiyacımızın olduğu bu dönemde ve Cari açığımıza çok ciddi fayda sağlayacak, Kimya ve Metal Sanayi Kompleksi Bandırma'da planlanmaktadır. 11 milyar dolarlık bu yatırım için Zeytin kanununda ve OSB Yönetmeliğinde iyileştirme için desteklerinizi beklemekteyiz. Şu an İstanbul dünyanın en çok turizm çeken sekizinci şehri. İstanbul'a gelen hiçbir turisti, bölgenin diğer şehirlerine yönlendiremiyoruz. Bunun en iyi yolu Marmara bölgesinin tamamını yat ve kurvaziyer turizm bölgesi yapmaktır. Bu kapsamda bölgede yatırımı planlanan yat ve kurvaziyer limanlarının hızlandırılması turizm şirketlerimizin yatırım anlamında önünü açacaktır" dedi.

        Ekilemeyen tarım arazilerini gündeme getirdi

        Marmara Bölgesi'nin önemli bir tarım merkezi de olduğunu kaydeden BSO Başkanı İsmail Uğur, " Bu bölge bir anlamda Türkiye'yi besleyen bir merkez. Geçmişte sektör için 100 yıllık bir büyük sorun, bölünmüş araziler, sizlerin başbakanlığınız döneminde Toplulaştırma Yasası çıkartılarak çözüldü. Ancak sahada sürecin biraz yavaş ilerlediği düşüncesindeyiz. Burada süreci hızlandırmak için toplulaştırma yapan üreticimize normal ürün priminin üstünde destek verilerek süreç ivme kazanabilir. Ayrıca tarım da ekilmeyen tarım alanları da ülkemiz tarımı için ciddi kayıp oluşturmaktadır. Ekilmeyen araziler ile ilgili biz dizi yaptırımlar, verimi arttırarak cari açığa etki edecektir. Tarım ile ilgili son olarak da, kirliliği tarımı da etkilemeye başlayan Meriç Nehri Islah Projesinin hızlandırılması konusunda desteklerinizi rica ediyoruz. Son konumuz İstanbul Finans merkezi: Sizlerin vizyonu ve himayesinde başlayan Finans Merkezi projesi ile ilgili İstanbul iş dünyasının projenin bir gayrimenkul projesi gibi algılanmaya başlaması ile ilgili çekinceleri bulunmaktadır. Sizlerin de destekleri ile yapılacak bazı düzenlemeler ile projenin gerçek amacına uygun tamamlanması sağlanacaktır" dedi.

        (OF-

        08.02.2017 17:24:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler